Új magyar film a láthatáron

Új magyar film a láthatáron

„Brigádnapló” címmel forgatott filmet Szőke András, Balázs Béla-díjas filmrendező

Közösség, túlélés és kreativitás a hiánygazdaság hátterében

Egy új magyar film, „Brigádnapló” címmel mutatkozik be hamarosan a magyar közönségnek, egyedi történetével és különleges történelmi megközelítésével. A film a közösség összetartozását, a túlélést és a kreatív megoldásokat helyezi előtérbe a hiánygazdaság, a szocialista tervgazdálkodás idejében. A rendszerváltás időszakában játszódó film, célul tűzve ki, hogy a múltba való elmélyedés mellett, humorával a fiatal korosztályt is megszólítsa, és bemutassa számukra a hetvenes-nyolcvanas évek néha burleszk szerű mindennapjait.

A nevetés garantált, hiszen a „Brigádnapló” vicces-szatirikus jeleneteit és szerethető karaktereit olyan ikonikus színészek személyesítik meg mint, Györgyi Anna, Reviczky Gábor, Kautzky Armand, Szarvas József és Gáspár Tibor, Jászai Mari-díjas és Kossuth-díjas színművészek. Valamint a nagy nevettetők, Fábry Sándor, Zelei Gábor és Badár Sándor, akik Szőke oldalán most is, a film főszereplői. 

A film elkészítésében számos helyi önkormányzat és vállalkozás, köztük Szentes, Nagymágocs, Csongrád és Kiscsősz Önkormányzatai, valamint a Nagykun hús, a Hunor-Coop, a ToTu, tejtermék helyettesítő termékcsalád gyártója a Capriovus Kft. valamint az AgroCool export ügynökség is részt vettek.

A rendező, a tőle megszokott, keserédes stílusával kezdett bele a rendszerváltás egy szeletének bemutatásába, a szentesi Petőfi Szocialista Brigád fellelt eredeti brigádnaplójának felhasználásával. A film különlegességei, a rejtett titkos üzenetei, amelyek megdolgoztatják a nézők agyát, valamint a különleges szereposztás, hiszen Szőkétől megszokott módon több barátját is bevonta a film elkészítésében. 

Így összefutottunk benne, Rákász Bélával, a „diszkós generáció” ikonikus alakjával, Lajsz Andrással, a Guinness rekorder mixerrel,  Bede Róberttel, a TV Paprika főszakácsával, aki nem csak a TV-ben, hanem a fesztiválokon is népszerűsíti az egészséges és finom ételeket és a különleges alapanyagok felhasználását, úgy mint a nyúl- és a galambhúsét. A filmben más barátok is helyet kaptak, így a film egyik főszerepét Mészáros Zoltán, a Hunor Coop Zrt. igazgatója kapta, de csencselhetett Badár Sándorral, Tojásos Csabi és Táncos Walter szerepében, dr. Németh Csaba és Weidel Walter, akik a film mecénásai is voltak.

A film zenéjére is különös figyelmet fordítottak, számos eredeti dallamot tartalmazva, mely akár musical jellegűvé is teheti.

A film bemutatása egyedülálló módon zajlik majd: a vidéki közönséget célozza meg, igazi, személyes találkozókkal kívánja elérni a nézőket, szemben a hagyományos, városközpontú vetítésekkel. A „Brigádnapló” várhatóan hamarosan elérhető lesz országszerte, ígéretes és emlékezetes élményt nyújtva a magyar filmrajongóknak.

Az első ünnepélyes és nyilvános vetítésre február 5-én kerül majd sor Szentesen, a Tóth József Színházban, ahol a szereplőkkel is találkozhatnak majd az érdeklődők. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »