Teszteltük a Muskátli vendéglőt Kőröshegyen…

Teszteltük a Muskátli vendéglőt Kőröshegyen…

Kőröshegy neve mindenkinek ismerősnek cseng a hatalmas, és a Balatonra fenséges panorámát nyújtó völgyhíd kapcsán, de csak kevesen tudják, hogy a monumentális építmény „árnyékában” húzódik meg a nevet adó barátságos település, ráadásul pár percre a Balatontól. Egy fantasztikus hagyományőrző Böllérfesztivál kapcsán jártunk a szívélyes emberek lakta Kőröshegyen, s ha már itt voltunk, egyértelműen kipróbáltuk a messze földön híres „Muskátli” vendéglőt a főút mellett, a falu központjában.

A szakmabeli tulajdonosok több egységet üzemeltetnek a Balatonnál, de ez az a családias hangulatú étterem, ami egész évben nyitva van. Szükség is van rá, hisz ilyen színvonalas, és remeke ételeket kínáló helyet, elérhető áron nem nagyon találunk a tengerünk környékén.

Tudják is ezt sokan, nem unatkoznak a sok visszatérő, rendszeres vendég miatt a vendégbarát és felkészült szakemberek, és mit tudjuk, ahova a „helyiek”, akár jelentőseb távolságról is visszajárnak, az a hely „tud valamit”. Nem is volt kétséges, ezt meg kellett néznünk.

Jól tettük. Először délelőtt csak egy kávéra ugrottunk be, de látva az étlapot, a kiszolgálást, és még a csak a kávéknak a minőségét is, elhatároztuk mi is visszatérünk megkóstolni, miért is ez a sok visszajáró vendég.

Vasárnap délutánra esett a visszatérés, ennek ellenére bárhova nem igen tudtunk leülni, ami azért egy szomorú szürke délutánon a Balatonnál nem átlagos.

Az étterem, a mellékhelység példásan tiszta, a berendezés ízléses, modern, és tökéletes állapotban, a személyzet előtt le a kalappal a Balatonnál télen. Az étlap pont annyi kínálatot tartalmaz, amennyit reálisan garantáltan egyforma minőségben, frissen el lehet készíteni és fel tudnak szolgálni.

Egyértelmű volt, hogy egy jó meleg levessel indítsunk, ami nem is lehetett más, mint egy hamisítatlan Erdélyi Csorbaleves, mely az Erdélyből származó tulajdonosnak saját receptje.

A remek fogást főétel követte. Vasárnapi ebéd lévén, az egyik egy házi recept alapján készült rántott csirkecomb volt, szintén egyedi speciális burgonya körettel, és saját készítésű céklasalátával. Így képzeljük el a nálunk tradicionális ebédet.

A másik, ha már víz környékén járunk, egy halnak kellett lennie. Nos, a kínálat egy csodálatos állagú, helyben feldolgozott harcsából, tökéletes fűszerezéssel, rostlapon készült csoda volt, a burgonyán kívül a ház specialitásának számító, fenséges mártással. Ha valamit, ezt semmiképpen sem szabad kihagyni, ha betérünk.

Azt gondolnánk, hogy jó-jó, van remek szakács, a tulajdonos is szakmaiként szívét lelkét beleteszi, szuperek az ételek, na de hát vasárnap lévén, desszert is kéne. Rendeltünk hát egy Tiramisut, mivel azt mondták, hogy ezt itt mindenki kéri, van, aki csak ezért állnak meg egy kávé mellé. Ebben sem csalódtunk, mind állagra, mind ízre, mint kinézetre fenséges volt, tényleg akár csak ezért is érdemes benézni, holott nem vagyunk édesszájúak.

Az ételek alapanyagi, amennyire megoldható környékből, illetve Erdélyből, de házi beszerzésből származnak, amit csak lehetséges maguk állítanak elő. Ez gyakorlatilag már eleve biztosítja az ételek jó minőségét, anélkül, hogy mélyebben keljen a zsebünkbe nyúlni. És akkor el is értünk kényes kérdéshez, az árakhoz. A feltüntetett összegek láttán az gondoltuk (miután a minőségben a sok visszajáró vendég miatt valamennyire biztosak voltunk…), hogy „ételminták” fognak lötyögni a tányéron, de a képeken látható, hogy erről szó sincs. Tökéletes ár/érték arány jellemzi az étlapot, messze a Balatonnál megszokott, ilyen minőséget és mennyiséget kínáló, és főleg szezonon kívül is nyitva tartó éttermek árszintje alatt, tehát bárki nyugodtan betérhet, nem hagyja itt a havi kosztpénzt…

Összegzésként elmondhatjuk, hogy a minőséget, a mennyiséget, a kínálatot, a személyzetet, a hely hangulatát és nem utolsó sorban az árakat figyelembe véve messze csak ajánlani tudjuk ezt az év minden napján nyitva tartó, Balaton közeli remek éttermet!

További információ:  https://www.facebook.com/muskatli.koroshegy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »