Tömérdek programot hoz Gyulára a húsvéti nyúl

Tömérdek programot hoz Gyulára a húsvéti nyúl

Tömérdek programot hoz Gyulára a húsvéti nyúl

Mérhetetlenül gazdag lesz programokban a húsvét Gyulán. A legtöbb eseménnyel a várban és az Almásy-kastélyban találkozni, de készül programokkal a Játszóház is.

Maradéktalanul kiszolgálja a Gyulára érkező turistákat, valamint a helyben és a környéken élőket a húsvéti hosszú hétvégén a fürdőváros két legjelentősebb turisztikai attrakciója. A Gyulai Vár és az Almásy-kastély mindamellett, hogy nagypénteken és húsvéthétfőn is nyitva tart, folyamatosan kínál programokat.

Mindkét kiállítóhelyen főszerepet kap a húsvét, de az eseményeken keresztül megelevenedik a múlt is. Az ünnephez ráadásul hol játékokkal, hol az otthoni ünneplést emelő ötletekkel kapcsolódnak.

A várban például ügyességi játékokat kínálnak a gyermekeknek. Emellett a borozóban a húsvét elmaradhatatlan ételeit: sonkát, tojást, kalácsot kínálnak a látogatóknak, akiknek így az étkezés miatt sem kell elhagyniuk az egykori erődítményt. Érdemes is egész napos látogatásban gondolkodni a Gyulai Vár esetében; egy húsvéti gyorstalpalón elmondják az ünnep eredetét, hogy miért mozgó ünnep, a tányéron található ételek esetében pedig sorba veszik, miért is kerültek az ünnepi tányérra. A történelem – a szokott garantált programokon túl – különleges formában jelenik meg a várban: a Történelmi Hadi Akadémia Alapítvány szakemberei a gyakorlatban mutatják be, milyen fegyvereket használtak a 15-16. században. Az eszközöket természetesen a látogatók is kipróbálhatják.

A Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpontban is a játék kapja a főszerepet. Itt is lesz időutazás egy vasárnap esti tárlatvezetés keretében. A húsvétot a hétfői locsolkodáson keresztül közelíti meg egy vasárnapi esemény, amely az illatokról szól, s amelynek résztvevői a csak az Almásy-kastélyban megszagolható Nemzeti illatból is hazavihetnek egy keveset. A háziasszonyokat segíti a Levendula Virágműhely húsvéti műhelymunkája és a hagyományos sonkával szemben alternatívát ajánló grillezett csülök közös elkészítése. A résztvevők több körettel készítik, majd fogyasztják is el az ételt.

A város turisztikai kínálatában tavaly nyár óta szereplő Játszóház is folyamatosan nyitva tart majd húsvétkor és a tavaszi szünetben. A hétvégére ráadásul ügyességi játékokat és tojáskeresést is kínálnak a gyermekeknek.

A rendkívül hosszú programsor megtalálható a Gyulai Vár és a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont weboldalán és Facebook felületén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »