Teszteltük a Bivaly éttermet Simon pusztán

Teszteltük a Bivaly éttermet Simon pusztán

Egy véletlen rendezvény kapcsán volt alkalmunk tesztelni a szinte szó szerint a „világtól elzárt” helyen levő lovas paradicsom kiváló éttermét, az Érd város közelében, a 7-es főúton található Simon pusztán.

A hajdani mezőgazdasági tábor helyén kialakított lovas központ nyilvánvaló módon elsősorban a gyönyörű vágtató négylábúak szerelmeseinek a „Mekkája”, de úgy lett kialakítva, hogy tökéletes rendezvény vagy akár tábor helyszín legyen, bármely érdeklődő számára. Minden igényt kielégítő, új építésű ifjúsági szállás várja a csoportokat, minden szobához fürdővel, toalettel, légkondival.

De családok, vagy rendezvényre érkezők részére is van szállodai színvonalú szobakínálatuk egy külön épületben, három féle minőségi szinten, szintén gyönyörű fás környezetben.

A gyerekkel érkezőket állatpark fogadja a szállások mellett, ahol nem csak megnézni, hanem simogatni, etetni is lehet a kis házi kedvenceket, ha nagy lovaktól igyekezni szeretnék kicsit távolabb tartani magukat.

De nézzük meg az éttermet, hiszen igazából csak ezt volt alkalmunk és lehetőségünk kipróbálni (az állatsimogatáson kívül, hiszen az kihagyhatatlan programpont…).

Az időjárás pont nem kedvezett a hangulatos teraszon való fogyasztáshoz, pedig egy idő után lovasok is gyakoroltak a mellett elterülő pályán, ami egy külön élvezetes „szolgáltatás” a finom ételek mellé.

A minden igényt kielégítő módon átalakított és felújított étterem berendezése egyszerre modern és hangulatos, de minden képen stílusos a hely szelleméhez. A tisztaság mind a vendég térben, mind a mellékhelységekben kifogástalan, a személyzet udvarias, hozzáértő, minden szempontból tökéletes.

Elmondható ez a konyháról is, mert amit készítettek kis csapatunknak, mind minőségben, mind tálalásban, mind íz hatásában felveheti a versenyt bármely neves étteremmel.

Az étlap kínálata pont akkora, melyet még könnyű szerrel frissen el lehet készíteni, de mégis lefedi mindenkinek az igényét. Az összeállítása szakmailag teljesen rendben van, joggal bízhatunk benne, hogy azt kapjuk, amit várunk.

Kisebb társaságoknak mindenképpen valamelyik különleges 2-4 személyes tálat ajánlanánk, de mi több féle ételre voltunk kíváncsiak, ezért az étlap egyedi kínálatából választatunk.

Az egyiket a „szárnyasok” közül, egy remek, egyértelműen konfitált, majd pirított, ropogós kacsacombot, fenséges steak burgonyával, párolt lilakáposztával. A képen a mennyiség jól látható, ennyiért sehol nem tesznek ennyit a tálunkra, aminőség meg tökéletes.

Kicsit könnyedebb választás volt a „halak” közül egy előírásszerűen elkészített rántott fogas filé, ropogós bundában, „Amerikai salátával”, mert nem vágyott nehéz ételre. Nem csak a minőség, a mennyiség is korrekt volt.

Kicsit laktatóbb „sertésételek” közül választottunk egy velővel töltött sertésbordát, petrezselymes burgonyával. Kiválóan volt elkészítve, nem érződött túl a velő, pont jól volt kisütve, kicsit sótlan volt, de ez ízlés kérdése, és utólag korrigálható. A mennyiségre itt sem lehetett panasz.

És azért hogy a „ház specialitásából” is kóstoljunk valamit, választottunk egy „Bivaly tornyot”, mely akár a mennyisége és laktatósága miatt is kaphatta volna a nevét. Tökéletesen elkésztett tócsni szeletek között remekül ízesített sertés szűzpecsenye, császár szalonnás gombás raguval töltve, fokhagymás tejföllel leöntve, díszítve. Szerintem még a leírás alapján is összefut a szánkba a nyál.

Természetesen van lehetőség levest vagy akár desszertet is választani, de ilyen adagok mellett mi most gondolni sem tudtunk rá, de talán egy legközelebbi alkalommal más ételsort állítunk össze.

Mert hát hogy ide vissza kell térni az egyértelmű, és másnak is ezt tudjuk ajánlani, ezt ki kell próbálni, még ha nem is egyszerű megtalálni a szántóföldek között elterülő, gyönyörű ősfás lovas tanyát.

És a szokásos kérdés a végére, a pénztárcánk. Még ha „beeső vendégként” (nem szálló vagy rendezvény vendég) az étlapról választunk is, teljesen átlagos árszinten juthatunk messze átlagon és árkategórián felüli minőségű és mennyiségű ételhez, kulturált helyen, udvarias kiszolgálással, kifejezetten jó árú italkínálattal, szép környezetben. Mi kell még? Csak az hogy elmenni és kipróbálni!

További információk: www.simonpuszta.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »