Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója

Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója

Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója április 14-én

Az Erdélyi Gyülekezet az idén is számos karitatív feladatot vállalt magára, hiszen az orosz-ukrán háború okozta európai válsághelyzet következtében ezek a feladatok megsokasodtak. Eleddig több mint 400 menekültnek adott szállást a 10. kerületben található Reménység Szigete, ahol április 14-én tartják meg a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozóját.

Az Erdélyi Gyülekezet egyik kiemelt célja a kárpátaljai testvérgyülekezeteinek a folyamatos megsegítése és a menekültprogramban való részvétel, az erdélyi partnerintézményeinek (óvodák, iskolák) támogatása valamint a nemzeti összefogást is elősegítő Kárpát-medencei Konfirmandus Tábor nyári megtartása, tudományos konferenciák és kulturális találkozók megszervezése. Ez utóbbiak közül az egyik legfontosabb a Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozója, mely április 14-én (vasárnap) kerül megrendezésre, Budapesten, a Reménység Szigetén.  A nap kulturális témája Heltai Gáspár, magyar reformátor élete és munkássága.

A Magyarországon Élő Erdélyi Magyarok Találkozójának programja:

10 órától: Ünnepi istentisztelet (Igét hirdet Ft. Bogdán Szabolcs János, református lelkész, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke)

11 óra 30 perctől: a Labdarózsa Népdalkör és Citerazenekar műsora

12 órától: Ebéd (Közben „Jó ebédhez szól a nóta” élőben, Kovács Sándor, tárogatóművész és zenész barátai)

14 órától: Heltai Gáspár, magyar reformátor, lelkész, szépíró, műfordító, nyomdász élete és munkássága (Előadó: Dr. Kerekes József, a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző és Zeneművészeti Kar tanára)

15 órától: Részletek Heltai Gáspár írásaiból (Közreműködnek: Gregor Bernadett, Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország érdemes művésze és Jánosi Dávid, színművész)

16 órától: Ökumenikus áhítat 

A gyermekeknek külön játékos programokat szerveznek: a kisebbeknek rajzverseny, melyen egy erdélyi népmesét kell illusztrálniuk, a nagyobbaknak pedig kvízjáték Erdélyről. 

A részvétel ingyenes, és mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »