Újra sétálhatunk lepkék és orchideák között a Fővárosi Állatkertben

Újra sétálhatunk lepkék és orchideák között a Fővárosi Állatkertben

Újra fogadja a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert Lepkekertje, ahol tizennyolc trópusi lepkefaj több száz egyedét láthatja a nagyközönség.

A bemutatott lepkefajok mindegyike Közép- és Dél-Amerika trópusi élőhelyein őshonos. Az állatok bebábozódott állapotban érkeznek egy Costa Ricában működő lepkeszaporító farmról. A bábokat a Lepkekert közepén lévő, üvegfalú bábszekrényben helyezik el, így a közönség egy kis szerencsével magát a kikelést is megfigyelheti – közölte az MTI.
A tájékoztató szerint a trópusi lepkék 240 négyzetméternyi területen, 1200 köbméternyi légterében láthatók. A kertet úgy alakították ki, hogy a közönség közvetlenül a lepkék között sétálhasson.A lepkék mellett a Lepkekert növényeit, köztük a különféle broméliákat, orchideákat, sétányrózsákat, csillagcsokrokat és tillandsiákat is megcsodálhatják az odalátogatók az Állatkertben.

A Lepkekert, mint szezonális látnivaló 2000 óta létezik az intézményben. Jelenlegi helyére, a Pálmaház, az óriásvidrák és a prérikutyák kifutója, illetve a sörényes hangyász kifutó által határolt területre 2014-ben került. A bemutatóhely általában nyár elejétől kora őszig látogatható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »