Dél Alföld

Dél Alföld

Nyugaton a Fekete-erdőtől a Fekete-tengerig folyó Duna, délen és keleten Szerbia-Montenegro Vajdaság tartománya, valamint Románia észak-nyugati régiója határolja ezt a tengerszint feletti magasságkülönbséget alig mutató tájat. A napsütéses órák száma kiemelkedően magas, évről évre meghaladja a kétezer órát. A folyókkal szabdalt régióban, a mély rétegekben gazdag termálvízkincs rejtőzik.
Történelem és kultúra, lovaglás és gyógyító vizek, finom ételek és italok, csendes puszták és palotás városok együtt találhatók meg ebben a régióban.
Termál-völgyként is nevezhetjük ezt a tájat, ahol a föld mélye a régióban található közel ötszáz termál kutat táplálja, melyekből száz kút a fürdők vizét adja. Európa hévizekben igen gazdag térsége ez, ahol a fürdőkultúra hagyományai a török időkig nyúlnak vissza. A fürdők egyre gazdagabb spa (gyógyító és wellness) szolgáltatásokkal hívják a látogatókat. Egyediségük, az „Alföld Spa” nem kevesebbet kínál és nyújt, minthogy a gyógyító vizek és szolgáltatások sokasága itt pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket. Egy-egy tájegység sajátos, semmi mással sem azonos ízvilágának és különleges termékeinek megismerése is számos élmény forrása lehet. A régió bővelkedik a nemzeti oltalom és eredetvédelem alá sorolt termékekben, amelyeket hungaricumoknak nevezünk.
Büszkék vagyunk arra is, hogy a hungaricumok nagy része a Dél-Alföldön „terem”.

Kalandra fel! -mindig, mindenkit szeretettel vár a számtalan élményt kínáló magyar Alföld.

További információk: www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »