Burgasz

Burgasz

Burgasz az ország keleti részén, a Burgaszi-öböl partján fekszik. Üdülőváros, ipari központ és kikötő is egyben. A bolgár fekete-tengeri part második legnagyobb városa (Várna után). 400 km-re található a bolgár fővárostól, Szófiától és 130 km-re fekszik Várnától.

A Burgaszi repülőtér az egész bolgár déli part légiközlekedési központja, ezért kiinduló helyként szolgál az ország többi fekete-tengeri nyaralóhelyéhez,

mint a NapospartSozopolNeszebarPomorieRavdaSveti VlasElenite vagy Obzor.

A nemzetközi repülőtér (BOJ) 10 km-re északkeletre található a várostól.

Ez a város a legalkalmasabb hely arra, hogy megismerjük az igazi bolgár létet. Nem csak magának a városnak az atmoszférája lesz ebben segítségünkre, de a burgaszi múzeumok által a bolgárok múltjába is betekintést nyerhetünk.

A város központján két sétálóutca húzódik. Az Aleko Bogoridi, mely inkább bohókás hangulatú és az elegánsabb Alexandrovska, ahol kiváló éttermeket és kávézókat kereshetünk fel.

Ha a napközbeni meleg után egy kis kellemes délutáni vagy esti sétára vágyunk, feltétlenül keressük fel azt a parkot, melyet a helyiek egész Bulgáriában a legszebbnek mondanak. Innen nem messze pedig pillantást vethetünk azokra az elegáns villákra, melyek a 19. századból valók.

Ha múzeum, akkor a Régészeti Múzeumot érdemes felkeresni, ahol a bolgár tengerpart déli részének ásatási leletei tekinthetők meg. A tárlat ókori görög vázákból, és trák emlékekből áll, de akad itt tárgyi emlék az első bolgár királyság idejéből is.

Amennyiben a napközbeni tengerparti fürdőzés nem elégíti ki az igényeinket, szívből ajánljuk a Burgasztól mindössze 20 kilométerre fekvő gyógyfürdőt. Az egyik legrégebbi gyógyfürdő, mely igen közkedvelt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »