Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh

A Sínai-félsziget déli részén fekvő Sharm El Sheikh a Vörös tenger egyik legszebb üdülőhelye. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya, így Sharm El Sheikh és Dahab térségének rendkívül változatos víz alatti élővilága az idelátogatónak felejthetetlen élményeket nyújtanak. A sivatag, a Sínai-hegyek vonulatai teveháton vagy jeeppel szervezett szafarikkal fedezhetők fel. Különleges élményt jelent a Mózes-hegy megmászása, vagy az ősi Szent Katalin kolostor megtekintése is. Sharm El Sheikh nyüzsgő központja, a Naama-öböl számtalan éttermével, bárjával, arab kávézóival, üzleteivel a mozgalmasságot kedvelőknek nyújt kikapcsolódást.

A Sinai félsziget déli részén fekvő Sharm El Sheikh a Vörös-tenger egyik legszebb pontjánál található, mely az utóbbi évek fejlődésének köszönhetően napjainkra igen kedvelt üdülőhellyé vált a külföldi turisták számára. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya, így Sharm El Sheikh és Dahab térségének rendkívül változatos víz alatti élővilága, a felszín alatt elterülő korallkertek között megbúvó ezernyi színben pompázó halakkal,az idelátogatónak felejthetetlen emlékeket nyújtanak. A sivatag, a Sinai hegyek vonulatai teveháton vagy jeeppel szervezett szafarikkal fedezhetők fel. Különleges élményt jelent a Mózes hegy megmászása, vagy az ősi Szent Katalin kolostor megtekintése is. Sharm El Sheikh nyüzsgő központja, a Naama öböl számtalan éttermével, bárjával, arab kávézóival,üzleteivel a mozgalmasságot kedvelőknek nyújt kikapcsolódást.

A korallos partszakaszok és csekély homokos rész miatt inkább a búvárkodás szerelmeseinek ajánljuk, minden képen érdeklődjön a szállodájánál levő partszakaszi viszonyokról, van ahol a partnál már több tíz méter mély a tenger!

A Sínai félsziget

  • Dahab: a Sínai félsziget gyöngyszeme, valódi búvárparadicsom. Világhírű merülőhelyeiről híres, mint például a Blue Hole. Ez azonban adottságai miatt csak a haladó búvárok által merülhető, és a rengeteg látogató miatt kissé lepusztult. Kezdőknek a korallokban, szivacsokban és halakban gazdag „The Islands” nevű labirintusszerű helyet ajánlom, közvetlenül Dahab mellett, a sétány végén.
  • Szent Katalin Monostor és a Mózes-hegy: Az Ószövetség eseményeinek egyik fontos helyszíne. Ma turistautak során látogathatjuk az égő csipkebokor helyén épített kápolnát, illetve a hegy tövében lévő monostort, mely a világ egyik legrégebbi ilyen épülete. A monostor nappal látogatható, de a hegycsúcsra vezető legtöbb túra este indul, hogy a napfelkeltét és a kilátást a hegytetőről csodálhassák a látogatók. Az út megterhelő, aki teheti, béreljen tevét!
  • Sharm el Sheik: a vízi sportok és az éjszakai élet fellegvára, műemlékeket ne keressünk.

További információk:  www.egyiptom.lap.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »