Millstatti-tó

Millstatti-tó

Infocenter Millstätter See

Thomas-Morgenstern-Platz 1
9871 Seeboden
Tel.: +43(0)4766/3700-0

Fax: +43(0)4766/3700-8
info@millstaettersee.at

www.millstaettersee.com

A 12 km hosszú és 2 km széles, 588 m tengerszint feletti magasságban fekvő Millstatti-tó Karintia második legnagyobb tava, talán a legmelegebb is. Nemcsak a pihenni vágyókat hívogatja a tó, de a tó nyugati oldalán fekvő Millstatt am See településen található kolostor a kulturális élményekre éhes turistákat is várja. A tó körül 9 helyen lehet vízre szállni.

A Milstatti-tó víze elvarázsol, megérint. Karintia egyik gyöngyszeme. A tavat körbefogják a Nockberge Nemzeti park hegyei, a Millstatti Alpok csúcsai, a Tschiernock, a Goldeck, és a Mirnock. A tó színének csodálatos változásai, az ivóvíz tisztaságú víz magas ásványanyag tartalma feledhetetlenné teszi a megmártózást a habokban. A vízzel való találkozás nemcsak a fürdőzést jelenti, mely olyan élményt jelent itt, mintha ezer kéz masszírozna, hanem az evezés lassan feledésbe merülő örömét. Csónakkal felfedezhetjük a tavat öbölről öbölre, de aki elég bátorságot gyűjt, az kipróbálhatja Karintia legrégibb ugrótornyát, és 10 méter magasságból vetheti magát a hullámok közé. Aki újabb élményekre vágyik, az végig kerékpározhat a déli parton a különleges szépségű Egelsee-hez (Egel-tó), melynek vize különösen jó hatással van a csontokra, és a bőrre.
Aki hegyi túrára vágyik, az keresse fel a misztikus Mirnock hegyet, ahol egy frissítő iszapos- Kneipp-fürdőt is vehet, vagy túrázhat a Nockberge Nemzeti park zöld hegyoldalain, miközben újabb és újabb arcát mutatja a Millstatti-tó. A Millstatti Alpokat járva szó szerint állandóan a lábunk alatt terül el a tó, és a megfáradt turistákat a kis hegyi Hüttékben a tipikus karintiai fatányéros („Kärntner Brettl Jause“) uzsonna várja, miközben kicsit ismerkedhetünk a helyi ízekkel is.

TV Karintia

Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel. +43(0)463/3000

Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »