Lachtal

Lachtal

Lachtal 2 modern, hatszemélyes ülőlifttel, 7 darab hosszabb húzólifttel és 2 rövid tanulólifttel (varázsszőnyeg), 26 km, nagyrészt hóágyúzott pályával, 10 km túraútvonallal rendelkezik, mindez összesen 150 hektárnyi napos fekvésű lejtőn. A síterep 1600-2222 méteres magasságával és a 107 millió literes víztározójának köszönhetően kiemelkedő hóágyúrendszerével a Keleti-Alpok egyik leghóbiztosabb síterületének számít.

Magyarországról könnyen megközelíthető, jó egyórányi autózásra van Graztól, kétórányira Bécstől, ezért az első és utolsó napi sízés is beiktatható a programba. Schönberg-Lachtal parányi, 1600 méter magasan fekvő falucska a sífelvonók kiindulópontja. A sícentrum lesiklópályáinak többsége piros szintű, de számos lejtőjén freerideolásra is lehetőség van. Elegendő hómennyiség esetén lehetőség van még a szaggatott vonalakkal jelölt síutakon is lecsúszni – az 1-es pálya utolsó negyede kissé emelkedik, itt egy kis „túrával” lehet visszajutni a síközponthoz.

Lachtalban számos magyar tulajdonú, ill. üzemeltetésű szálláshelyet is találhatunk.
A „Steiermark Joker” és a „Murtal 8er Skipass” bérletek Lachtalban is érvényesek!
Az új, Murau-Kreischberg síterepre is érvényes „Die Lieblings Steirer” összevont síbérletről itt található részletes információ!

Lachtal a gyerekek barátja, a nekik kínált eszközök ideálisak ugyanakkor kezdő felnőtteknek is: varázsszőnyeg, kötéllift, mini-szlalompálya, színes figurák, hullámpálya, kincskeresés, gyerektaxi, és nem utolsósorban 6 éves korig szülői felügyelet mellett minden felvonó használata ingyenes!

A 2010/11-es szezonra elkészült hatszemélyes ülőlift a Schönbergre vezet fel. A lift mellett panorámapályát alakítottak ki („Schönfahrpiste”). A hegy túloldalára „Dietrichalm Lift” néven egy csákányos liftet helyeztek üzembe, valamint új pályákat alakítottak ki mellette (12-es jelzéssel)! A „Schönberg-Schaukel” hatüléses felvonót szél- és csapadék elleni burával szerelték fel, a régebbi „Lachtal 6-er Bahn” pedig ülésfűtéssel is rendelkezik!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »