Ezek a legkedveltebb közép-európai üdülőhelyek idén nyáron

Ezek a legkedveltebb közép-európai üdülőhelyek idén nyáron

Itthon Siófok, Horvátországban Crikvenica a befutó az utazók körében. Csehországban Karlovy Vary, Romániában a Fekete-tenger partján fekvő Mamaia lett a legvonzóbb.

Hazánkban Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula, Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a főszezonban.

A Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Keszthely és Balatonlelle a nyár sláger úti céljai az utazók körében.

Horvátországban a tengerpart ékkövei, Crikvenica, Vir, Medulin, Zadar és Pula a legfelkapottabb települések.

Csehországban a (gyógy-) fürdővárosok a befutók: Karlovy Vary, Františkovy Lázně, Mariánské Lázně zsebelték be a legtöbb foglalást.

Melyik olcsóbb, a Balaton vagy az az Adria?

A szállásárak között akadnak eltérések az egyes országok és szálláskategóriák között is. A Balatonon például Horvátországhoz képest egy apartman egy éjszakára egy főnek átlagosan másfél százalékkal drágább. Azonban a 3 csillagos hotelek 16 százalékkal, míg a 4 csillagos hotelek 24 százalékkal olcsóbbak itthon. A legnépszerűbb hazai településen, Siófokon, egy apartmanban 9 606 forintot, egy 3 csillagos hotelben 13 680 forintot, egy 4 csillagos hotelben pedig 21 266 forintot kell átlagosan fizetni éjszakánként egy főnek.

A Horvátországba szóló foglalások 33 százalékát nagyobb, 24 százalékát kisebb gyerek(ek)kel utazó családok teszik ki, míg a Balatonon ez az arány 19% és 23%. A párok ezzel szemben a balatoni foglalások 40 százalékát, és az adriai foglalások 32 százalékát teszik ki, a fiatal párokra a legjellemzőbb, hogy a magyar tengert választják az Adria helyett.

Csehország

Csehországban nyáron is a nagynevű gyógyfürdők mozgatják meg a turista tömegeket. A foglalási darabszámok alapján Karlovy Vary a vendégek kedvence, ahol egy apartmant már átlagosan 8 884 Ft/fő/éj körül, négycsillagos hotelszobát pedig 19 010 Ft/fő/éj áron foglalhatunk.

Románia, Lengyelország

Romániában a Fekete-tenger partján lévő Mamaia, továbbá Brassó és a szintén tengerparti Eforie Nord a legnépszerűbb desztinációk. Keleti szomszédainknál az apartmanok közül is vannak csillaggal jelölt és csillag nélküli kategóriák.  Átlagosan 4000 Ft/fő/éj és 9700 Ft/fő/éj kerül egy csillag nélküli vagy 3 csillagos apartman a frekventált településeken, míg hotelben kb. 9 400 Ft/fő/éj és 19 000 Ft/fő/éj körül kalkulálhatunk.

Lengyelországban Gdansk, Krakkó és Varsó a legkeresettebb úti célok a nyáron. Ezeken a településeken átlagosan 6 200 – 10 000 Ft körül kóstál egy éjszaka fejenként.

Forrás: turizmus.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »