Magyar pezsgősiker a világversenyen

Magyar pezsgősiker a világversenyen

TRIPLA DUPLÁZÁSSAL ZÁRJA AZ ESZTENDŐT A HUNGARIA 

Magyar pezsgősiker az Effervescents du Monde világversenyen 

 Háromszor egymás után (2019, 2020, 2021) a világ legjobb, aranyérmes pezsgői közt, sőt a legkiválóbbak TOP 10-es szelekciójába is bekerült a – magyarok körében egyre nagyobb népszerűségnek örvendő – Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a világ egyik legrangosabb pezsgőversenyén, a Franciaországban megrendezett Effervescents du Monde-on. 

Olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. A Burgundiában 19. alkalommal megtartott összemérettetésen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, s a Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 buborékost sorol pontazonosság miatt, ennyire szoros volt a verseny. 

A nívós pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők hoztak haza! 

ÁLLANDÓ MAGAS MINŐSÉG 

Az a tény, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgőnk immáron harmadik alkalommal nyert aranyérmet ezen a versenyen, és ismét, már az egymást követő harmadik évben került be a verseny Top 10 pezsgője közé is, hihetetlen eredmény! Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására, azonban az érmeken túl mindenek fölött az áll, hogy a magyar fogyasztóknak kiváló és állandó magas minőségű pezsgőt állítsunk elő” – fűzte hozzá Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.

AZ ÜDE ROSÉ PEZSGŐ EGÉSZ ÉVBEN TAROL HAZÁNKBAN 

A pezsgő nemcsak az ünnepek tartozéka, hanem maga a stílusos, hedonista életérzés szerves része. Ezt támasztja alá az is, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere töretlen a magyar fogyasztók körében, egész évben. Elmondható, annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít (ahogy a bor esetében is), ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók – az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória jelenleg. A Hungaria legújabb nemzetközi sikerével pedig tovább folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja. 

MI JELLEMZI A HUNGARIA ROSÉ EXTRA DRY PEZSGŐT? 

A játékos gyümölcsösség. Tisztaságában egymásra találnak a könnyed üdeség jegyei és a dögös buborékok. Friss savai, átható ribizlis málna íze, mélyrózsaszín színe és krémes utóíze tökéletes kombinációt alkotnak. Az olyan hedonista klasszikus, mint a francia macaron, remekül párosítható ezzel a buborékos tétellel. Az Effervescents du Monde tripla aranyérmes és -Top 10-es Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő a nagyobb élelmiszerláncok üzleteiben és online is könnyedén elérhető, egész évben. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »