Varázslatos fényfestés kápráztatja el a látogatókat a Vörösmarty téren

Varázslatos fényfestés kápráztatja el a látogatókat a Vörösmarty téren

Egészen december 26-ig csodálhatják meg a Vörösmarty téri karácsonyi vásár látogatói az ünnepi díszbe öltözött Gerbeaud Ház homlokzatán a fényjátékot.

Színpompás fényárba borul minden nap sötétedés után a Vörösmarty teret szegélyező Gerbeaud Ház, ugyanis idén is elindult a karácsonyi vásárok egyik népszerű látványossága, a fényfestés.

A korábbi években az épület volt, hogy hatalmas adventi kalendáriummá vált, amikor az ablakok nyitását trombitaszó és sok-sok izgatott néző figyelő tekintete kísérte, idén hasonlóan látványos meglepetéssel készült a főváros.

A félóránként újrainduló, többperces fényfestés látványos részletekből áll össze, hangulatos téli jelenetek és elkapott városi pillanatok peregnek a falon, de hasonlóan látványosak a kaleidoszkópszerűen kivetített karácsonyi motívumok is.A fényfestést félóránként játsszák le, hétköznap 17-től 21 óráig, hétvégén 22 óráig. Aki épp két vetítés között érkezne, az sem marad fényfestés nélkül, hiszen a szünetekben is karácsonyi hangulatú minták váltják egymást a homlokzaton, valamit a számláló is mutatja, mennyit kell várni a következő vetítésig.

Amint arról korábban beszámoltunk, a Vörösmarty téri karácsony vásár csak védettségi igazolvánnyal látogatható, de a fényfestés a kordonokon kívül is teljes értékűen élvezhető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »