A Tisza Hotelbe jártunk Szegeden

A Tisza Hotelbe jártunk Szegeden

Szegedi felfedező túránk kiinduló pontjaként a város egyik legjobb helyén, a Városháza előtti hatalmas parkban található, patináns Tisza Hotelt választottuk, szerencsénkre.

Remek elhelyezkedésén túl egyértelmű szempont az ár/érték arány, hiszen egy város felfedezéshez nem szálláshely szolgáltatásainak és esetleges luxus kínálatának a mennyisége a döntő, hanem hogy tökéletes központja legyen a város felfedezésének. Ezeknek a kritériumoknak maximálisan megfelel a „békebeli eleganciát” sugárzó szálloda.

A szálloda izzig- vérig régi polgári szálláshely, ódon, kastély jellegű falai között szépen rendben tartott, klímával, televízióval, hűvel stb felszerelt szobák sorakoznak, az egyes szintek lifttel is elérhetőek. A szálloda jellegének megfelelően régiesnek ható, de kitűnő állapotban levő berendezés és a kényelmes ágy hibátlan, a tisztaság a szobákban és az egész szállodában példás, a szobatakarítás mindennapos.

A szállodának nincs saját konyhája, így csak reggelit kínál az épületen belül, viszont az azt a híres, tükrökkel borított csodálatos báltermében szolgálják fel, és amilyen fenséges a helyszín, olyan mértékben várakozáson felüli egy városi szállodához képest a kínálat és mennyiség is a svédasztalon. A meglepően nagy kínálat még a reggeliző időpont végén is teljes egészében a vendégek rendelkezésére áll, frissen elkészítve, udvariasan felszolgálva. Ami kicsit meglepő az néhány felszolgáló ruházata, de a maximális udvariasság bőven kárpótolja a nyilvánvalóan személyzet hiányból adódó, csekélynek számító problémát. Nem előnyös, hogy hétköznap csak 9-ig van reggeli, ha valaki pihenne is, ez bizony korai…

Sajnos a recepció sem áll igazán a helyzet magaslatán, még a saját szállodájukat érintő kérés is magas labda, ami nyílván valóan nem egyedi eset a létszámhiánnyal szegeden is küszködő idegenforgalom és vendéglátás területén.  Az udvariassággal itt sincs gond és az igyekezettel sem, igaz pont belvárosi szálloda lévén, némi több információ adására lehetnének képesek.

Ahogy konyhája, étterme, úgy más szolgáltatása sincs a szállodának, de egy belvárosi patináns épületben elhelyezkedő szálláshelytől nem is elvárható, pár perc sétára található a romantikus, tökéletesen felújított Anna fürdő, ahol fillérekért számos termál, élmény medence és komplett szauna világ vár miket.

A szálloda előtt áll meg a pályaudvarról közlekedő villamos, így a megközelítése tökéletes. Nem annyira, ha kocsival érkezünk, ugyanis sajnos egész Szegedre jellemző katasztrofális és kiismerhetetlen közlekedési káosz belvárosi fekvése miatt a szállodát is érinti. De ha odataláltunk, minden képen vegyük igénybe a szegedi parkolási díjakhoz és káoszhoz képest filléresnek számító zárt, belső udvari parkolóját, hogy minden további kellemtelenségtől megóvjuk magunkat. A szálloda elhelyezkedéséből adódóan amúgy sem lesz rá szükségünk, hiszen pár perces sétával a város összes nevezetessége, látnivalója elérhető, ha pedig rendezvényre érkezünk csak ki kell lépni a szálloda ajtaján.

Összességében kijelenthetjük, hogy a Tisza Hotel Szeged legjobb ár/érték arányú szálláshelye, a város egyik legjobb helyén, a városi szállodától elvárható, megfelelő színvonalon, csak ajánlani tudjuk.

További információ:  www.tiszahotel.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »