Egy remek kisétterem Szegeden

Egy remek kisétterem Szegeden

Szegedi anyagaink gyűjtése közben stábunk természetesen meg is éhezett, ehhez a már korábban is jól beállt, hangulatos belvárosi kiséttermet választotta, a hajdani Royal hotellel szemben található Trója ételbár és kávézót.

Az utcán csalogató téli/nyári terasszal rendelkező, belül galériás kisétterem már messziről felhívja magára a figyelmet a sétáló utcán, s bár nyílván nevéből is adódóan török specialitásokkal is rendelkezik, de mindenki megtalálja a magának tetsző fogást, abszolút reális áron.

Bár sok finomság található a kínálatban, melyeket hatalmas adagokban tálalnak elénk szépen díszített formában, de mi természetesen a specialitásokra mentünk rá, hiszen ezeket ilyen finoman és frissen sütve nem sok helyen fogyaszthatunk. A különféle bárány és csirke ételek faszén parázson készítve, vagy a különleges hamburger alkotások éppúgy étvágygerjesztőek, mint a hatalmas gyros  tál vagy a rántott finomságok. Aki egyszerűbb ételekre vágyik, pizzák egész sora közül választhat, de vannak „kímélő” étkek, illetve a „nemzetközi konyha” megszokott fogásai is.

A desszertek közül nem hiányozhat a híres kemencébe sült Tejberizs sem, vagy éppen a Baklava, de ami kicsit zavaró, hogy a finom, laktató, fűszeres ételekhez, sültekhez, rántott ételekhez csak üdítőt vagy vizet lehet rendelni, ami bizony nagyban csökkenti a gasztronómiai élményt…

A hangulatos helyen a személyzet kedves, fiatalos, udvarias, a várakozás pont annyi, amennyi a frissen elkészült ételekhez kell, a felszolgálás példás. Egyetlen negatívum volt számunkra a fizető fiatal hölgy kimért, rezzenéstelen arca, határozott, de kedvesnek egyáltalán nem mondható stílusa, mely egy kicsit rossz fényt vetett pont a végén a különben tökéletes összképre, de ez lehet csak nekünk jutott és csak akkor…

Lényeges szempont, hogy az ételek legtöbbjének különlegességéhez, és a hatalmas, a legtöbb vendég számára teljesen elfogyasztani képtelen mennyiséghez képest (azonnal felajánlják a csomagolást, és ízlésesen meg is teszik…) az árak rendkívül jók, igaz alapvetően egy diákvárosról van szó Szeged esetében, és a vendégkőr jó részét is ők teszik ki.

Igaz kiszállítást is vállalnak, de mivel jelen cikkünk elsősorban a városba érkező turistáknak szól, így erre nem térünk ki, és természetesen tesztelni sem tudtuk.

Ha Szegeden járunk, és nem feltétlenül a híres halászlére, vagy más egyéb halételre vágyunk, akkor feltétlenül keressük fel ezt a kedves kis éttermet, garantáltan nem fogunk csalódni, bármilyen ételt is preferáljunk!

További információ: www.trojaszeged.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »