Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az erdő ihleti az idei Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait

Az elmúlt években az alapanyagok meghatározása jellemezte az ételkínálatot, az idén az erdő ihleti a Debrecziner Gourmet Fesztivál fogásait.

A nagyerdei Békás-tó partján immár hatodik alkalommal megrendezendő fesztivál nemcsak remek nyárestéket kínál, hanem egyfajta találkozási pont is a város és a magyar gasztronómia között. Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője jelezte: a július 1-3. között zajló fesztiválon 43 étterem – a hazaiak mellett egy székelyföldi bisztró -, két-két kávézó, illetve cukrászda, valamint nyolc italkóstoló várja majd az érdeklődőket. A fesztivál családi program lehetőségét is kínálja: amíg a szülők kóstolgatnak, a kicsiket gyereksarok várja sok-sok játékkal, könyvvel és felkészült pedagógusokkal.

 

A programkínálat legmerészebb elemének minden bizonnyal a tonhalbontó show ígérkezik, ahol egy másfélmillió forint értékű, kétszáz kilogrammos tonhal kerül a séfasztalra. Lesz grillakadémia, ahol az érdeklődők a grillezéshez kapnak majd használható ötleteket, a fesztivál színpadán pedig neves séfek tartanak főzőbemutatókat. Thür Ádám, az Ikon Debrecen séfje és Mészáros Ádám két Michelin-csillagos séf, a BOTANIQ Turai Kastélyban található Clarisse konyhájának vezetője egyaránt kiemelte, hogy az idei tematika, az erdő, számos kreatív megoldási lehetőséget nyújt az ételkészítőknek mind a különféle erdei gombák, mind a zöldségek, gyümölcsök, fűszerek felhasználásában.

A gourmet fesztivált ezúttal is a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület (SVÉT) iránymutatásával rendezik meg. A SVÉT szervezete fogja össze a magyarországi nívós vidéki gasztronómiát, éttermeket és bisztrókat, továbbá a stílusos vidéki szállodákat, vendégházakat, de cukrászatok, kisüzemi sörfőzdék és pékségek is tagjai a szervezetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »