Reneszánsz épületben nyílt Halmúzeum Ráckevén

Reneszánsz épületben nyílt Halmúzeum Ráckevén

A Halmúzeum megnyitásával újabb látványossággal bővült Ráckeve idegenforgalmi kínálata. A horgászat és halászat rekvizítumait bemutató tárlatnak a város egyik legrégebbi, az 1500-as évek elején emelt épülete ad otthont.

Az ortodox templom kincstára, illetve a János vitéz meseút átadása után ez már a harmadik turisztikai attrakcióhelyszín, amely az utóbbi háromnegyed évben nyílt meg a Csepel-sziget ékszerdobozának nevezett településen.

Az előzőleg raktárként működő, lepusztult önkormányzati ingatlant a testület 2017 őszén adta a Magyar Halászati Kultúráért Alapítvány kezelésébe. A kormányzati, önkormányzati és LEADER forrásoknak köszönhetően a július 15-i átadó után a nagyközönség is újra látogathatja az enyészettől megmentett reneszánsz épületet és a benne kialakított kiállítóhelyet.

A gyűjtemény erőssége a horgászati, valamint művészeti anyag, amelynek egy része virtuálisan a halmuzeum.hu oldalon is megtekinthető. A Ráckevei Halmúzeum pénteki és szombati napokon tart nyitva 9-17 óra között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »