Jövő héten rajtol a Belvárosi Sörfesztivál

Jövő héten rajtol a Belvárosi Sörfesztivál

Több mint 250-féle sörrel, a legjobb magyar főzdék kézműves különlegességeivel és nemzetközi márkák remekeivel várja a Belvárosi Sörfesztivál a látogatókat hat napon át, 2023. augusztus 29. és szeptember 3. között. A rendezvénynek immáron második esztendeje főtámogatója a magas színvonalú hazai sörkultúrát támogató SPAR Magyarország.

A vállalat évek óta elkötelezetten támogatja a hazai kézműves sörfőzdék piacra jutását, nem véletlen, hogy polcain már minden negyedik palack sör családi-, és kisüzemekből kerül ki. Az áruházlánc 2022-ben állt először főtámogatóként a méltán népszerű Belvárosi Sörfesztivál mellé, azzal a nem titkolt céllal, hogy ne csak üzleteiben, de egy ilyen nagyszabású rendezvényen is népszerűsítse a legjobb hazai kézműves sörfőzdék innovatív termékkínálatát. A SPAR és INTERSPAR egységek sörkínálata éppen a vásárlók változatos igényei miatt is olyan széles: a nagy nemzetközi márkák ismert termékei mellett, a hazai áruházak között az egyik legnagyobb választékban találhatóak meg a magyar kézműves sörök is a polcain. 

Kézműves sör, streetfood és zene

A Belvárosi Sörfesztivál nem csupán az aranysárga vagy épp mélybarna, habzó vagy selymesen lágy sörökről szól. Az idén a budapesti Szabadság téren augusztus 29. és szeptember 3. között zajló eseménysorozaton a street food ételek széles kínálatából kóstolhatsz, lesznek zenés programok, koncertek, s az esti zárásig DJ szolgáltatja a minőségi muzsikát. Ebben az évben is számos újdonsággal készülnek a szervezők: elhozzák például a legnevesebb neves angol főzdék kiválóságait, miközben a hazai ízesített sörök és IPA-k közül is felvonultatják régi nagy kedvenceidet és a feltörekvő újdonságokat is. 

Festival Hippie IPA – a Ti szavazataitok alapján készült

A szervezők idén is megalkották a fesztivál hivatalos sörét, amelynek összetételéről a rendezvény közösségi oldalán szavazhattak korábban a sörrajongók. A 2023-as győztes a sabro-mosaic-amarillo komlókombinációra épülő, 5,6 %-os Festival Hippie IPA lett, amelynek ízei a trópusi gyümölcsösök hangulatát varázsolják a szádba. A sörkülönlegessegét a SPAR Sörház standjánál 0,33dl-es dobozos változatban és csapolva érheted el, de természetesen találkozhatsz vele majd a SPAR és INTERSPAR üzletek polcain is. Ha pedig más ízékre vágysz, 15-féle sör közül válogathatsz a Fehér Nyúl Turbid-tól kezdve a Szent András Napkincs, a Frootie Mangó IPA, a Grumpy Octopus, a Monyo Double Sour rise tételeken át a Mad Scientist JAM72, a West Coast, vagy épp a Szia Uram!-sorozat ízeiig a SPAR Sörház kínálatában. 

Kasszakupon a kedvezményes pohárért 

A SPAR 2023-ban is ebben az évben is külön akcióval segíti a fesztiválozókat: ha 2023. augusztus 10. és 23. között 15 ezer forint felett vásárolsz a SPAR, INTERSPAR és City SPAR áruházakban, kasszakupont kapsz, amellyel 50 százalékos kedvezménnyel vásárolhatod meg az egyedi kivitelezésű fesztiválpoharat az esemény nyitvatartási idejében, a budapesti Szabadság téri kártyafeltöltő pohárpontoknál. A 7. Belvárosi Sörfesztivál programjairól és az egyéb tudnivalókról bővebben az esemény honlapja nyújt tájékoztatást: https://www.sorfesztival.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »