Bor és gasztro élmény a Szent György hegyen

Bor és gasztro élmény a Szent György hegyen

Előző cikkünkben a Badacsonyban található Hotel Bonvinot mutattuk be, mint a régió abszolút legjobban ajánlható szállodáját, és ott említést tettünk a közelben található csodálatos, szintén vulkánikus hegyről, a Szent György hegyről, melynek szépsége, és turisztikai értéke vetekszik a mellette található Badacsonyiéval.

Kiemeltük itt a Borboltot és a Pál pincét, mint ajánlott vendéglátóhelyet, nézzük most meg ez utóbbit, melyet volt alkalmunk személyesen is tesztelni, így első kézből írhatjuk le élményeinket.

„Egy darab Toscanat szerettünk volna magunknak” mondja a pár éve Németországból idetelepült házaspár Erdélyből származó férfi tagja, aki a remek borokért is „felel”. És igen, ahogy leültünk a hangulatos kertben, a látvány, a környezet, a borok, a vendégszeretet… hát igen, az ilyen pincészetekből, vendéglátókból, szolgáltatókból kellene sok, de nagyon.

A pár hektárnyi szőlő nem ad kereskedelmi mennyiségű termést, és éppen ez adja a két különleges boruk egyediségét. Igazából a saját ízlésüknek szeretek volna készíteni nedűket a hegy levéből, de ez olyan jól sikerült, hogy aki megkóstolja, visszatér.

Külön érdemes kiemelnem, hogy bár sokan inkább fehér boros vidéknek tartják a borrégiót, (persze ebben közre játszik a régi idők „szürkebarát = Badacsony” szemlélete), de itt olyan kiváló vörösbort sikerült kóstolnunk, mely felveszi a versenyt a nagy vörösborokat adó pincészetek remekeivel.

A német és erdélyi párosítás „előnyei” nem merülnek ki a páratlan vendégszeretetben és baráti légkörben, amit itt tapasztal a betérő vendég, (igaz sok a visszajáró, de ha először vagyunk itt, akkor is így bánnak velünk) a másik óriási haszna, a gasztronómia! Természetesen nem étteremről beszélünk, hanem kis családi pincéről, így nagy étlapot ne várjunk, de amit elénk tesznek, legyen az erdélyi, német, vagy helyi termelők termékei, mind eredeti alapanyagokból, eredeti házi receptek alapján készül, így a viszonylag szűk kínálat is komoly kihívást jelent, ha választanunk kell. Egy biztos, bármit is válasszunk, mindenhogy jól döntünk.

Ha van rá lehetőségünk, ne csak fényes nappal, a remek panorámában gyönyörködve térjünk be, hanem jöjjünk vissza este is, egy olyan leírhatatlan otthonérzésű, romantikus környezet fogad minket, ami ékköve lehet borkóstolós kirándulásainknak.

Érdemes az itt található elérhetőségeken érdeklődni előre, részben mert nincs mindig nyitva, részben pedig van olyan étel, amit előre célszerű megrendelni, hiszen itt minden frissen, az adott vendég kívánságára készül!

A „szokásos” kérdés, a pénztárca. Aki a borvidéken ismerős az árak tekintetében, az meg fog lepődni, hogy ennyiért is lehet remek borokat kóstolni, és ilyen egyedi, házias finom ételeket fogyasztani, nyugodtan beülhetünk, nem kell hitelt felvenni, ha ki akarjuk fizetni a számlánkat.

És igen is térjünk be, semmiképpen ne hagyjuk ki ezt az ékszerdoboz helyet az ország egyik legszebb bortermő vidékének szívében, sem a hely, sem a panoráma, sem a borok, sem az ételek miatt, és itt tényleg szeretettel várnak mindenkit!

További információk: https://www.facebook.com/people/pal_finest_wine_culture/100064186113872/?sk=about

Ajánlott szállásunk a közelben: www.hotelbonvino.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »