Látogatás a Győri Adventi vásáron

Látogatás a Győri Adventi vásáron

Mivel jó pár éve nem jártunk az ország egyik legnagyobb Adventi vásárán, így Győr felé vettük az utunkat, hogy megnézzük mi is várja itt idén a kilátogatókat.

A példaértékűen rendbe hozott komplett belvárost kisebb nagyobb mértékben kitölti a vásári hangulat, de az „igazi” rész a Városházával szemközti tértől indul, a sétáló utcán és a főtéren át, egészen a Rába partig tart.

A hatalmas területet felölelő Adventi forgatagra bizony sok időt érdemes szánni, igaz olyan szép és nagy a belváros, (és ha kortyolgatni is szeretnénk), hogy érdemes elgondolkozni azon, hogy töltsünk el legalább egy éjszakát valamelyik hangulatos, megfizethető belvárosi panzióban.

Ha már a megfizethetőségről ejtünk szót, meg kell jegyezni, hogy a vásár árszintje igen csak eltér az ország más városaiban általunk is tapasztalt átlagtól, itt bizony keményen érződik a „Osztrák hatás” és az Osztrák bérek befolyása.

Persze a hangulat kedvéért egyértelmű, hogy meg-meg kell kóstolni a hatalmas gasztronómiai kínálatot, de kétségtelen, hogy árban és minőségben jobban járunk a helyi kisvendéglők, cukrászdák, kávézók kínálatával, és az étkezést is célszerűbb ezekben megejteni. Igaz ez nem csak az árak, a minőség és kínálat miatt igaz, hanem azért nem árt egy kicsit felmelegedni sem. Különösen célszerű, ha gyorsan, nagyon finomat és jó áron szeretnénk enni, felkeresni a sétáló utcán levő, eredeti olasz pizzát frissen készítő „Piiza Piccolino”-t.

De a vásár hangulata a lényeg, ami garantált, igaz az esti órákban, főleg hétvégén már szinte alig lehet mozdulni a tömegtől, és mindenért sokat kell várni, de hát az Adventi vásárok már csak ilyenek…

A Rába parton hatalmas jégpálya, dodgem, és fényárban úszó óriáskerék várja a sort kivárni hajlandó érdeklődőket. Utóbbiról fenséges panoráma tárul elénk tiszta időben a gyönyörűen kivilágított belvárosra, a vásárra, és a város távolabbi részeire.

Mind a két téren levő színpadon ingyenes műsorok sorozata várja a kilátogatókat, az ódon főtéren a házak fényfestéssel is fokozzák a hangulatot. A gyerekek hatalmas örömére mézeskalács házikóban, rénszarvas szánnal, télapó postával, és sok más látványossággal is fotózkodhatnak, de mesebeli karácsonyi vonatra is ülhetnek. Itt minden a családokról, az ünnepről, a jó hangulatról, szórakozásról szól.

Ha van lehetőségünk, mindenképpen többször járjuk végig, több napaszakban a vásárt, délután, az este beállta előtt mindent látunk, mindent ki tudunk próbálni, 6 után meg a hatalmas forgatag élményében, a laza jókedv, baráti bulik időszakába csöppenünk.

Mindenképpen ajánlatos alaposan megnézni az óriási kínálatból hol eszünk, iszunk, vásárolunk, nem csak az árakban, a minőségben, mennyiségben is jelentős különbség van, kínálat van bőven, szánjuk rá az időt, addig is élvezzük a hatalmas vásári hangulatot, mely mindent átitat és körülvesz minket.

Autóval érdemes elkerülni az egész belvárosi részt, nem csak mert fizetős, hanem a lezárások, és a sok látogató miatt reménytelen parkolni és mozogni, a főút túloldalán a pályaudvarok környékén érdemes parkolni, szinte elenyésző a plusz séta, és rengeteg idegességtől kíméljük meg magunkat.

És mit mondhatnánk még? Semmit, aki teheti, menjen el az ország egyik legnagyobb Adventi vásárára, ha teheti, legalább egy éjszakát maradjon, legyen körültekintő, és nem fog csalódni, hatalmas élményben lesz része ebben a gyönyörű városban. Győr Adventkor is mindenkit szeretettel vár!

További információ: https://szallas.hu/programok/gyori-adventi-vasar-2023-gyor-p3431

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »