Világrekorder szendviccsel és borterasszal vár a siófoki Húsvéti Nyuladalom

Világrekorder szendviccsel és borterasszal vár a siófoki Húsvéti Nyuladalom

Nagypéntektől egészen húsvéthétfőig izgalmas családi- és gyerekprogramok, tojás- és nyúlfutam családi futóverseny, koncertek, húsvéti játszóudvar, tojáskvíz, gasztro- és kézműves vásár, borterasz várja a látogatókat Siófokon.

Nagypénteken délelőtt a katasztrófavédelem, a tűzoltóság és a rendőrség együtt tart közös mentési bemutatót a Víztorony tövében, ahol a „város hősei” látványos gyakorlattal hívják fel a figyelmet a biztonságra és a megelőzés fontosságára. Az estét a Pavane Zászlóforgatók színes felvonulása alapozza meg, majd a Hot Jazz Band magyar filmslágerei csendülnek fel és nyitják meg az ünnepi eseményeket. A Levendula és Csupa-Csoda játszóház gyermekfoglalkoztatói, a kézműves vásár, a gasztro kitelepülők és a borterasz már a fesztivál első napjától várja a látogatókat.

Szombat délelőtt a családoké a főszerep, a kisebbeket Kovácsovics Fruzsina koncertje várja a színpadnál, a gurulós járművel érkező apróságok a Nyúl-derby játékos versenyén száguldhatnak, majd a Víztoronynál felállított tojásfa feldíszítésében a rendezvény látogatói is közreműködhetnek. Délután fellépnek a helyi táncegyesületek, Mihályi Réka várja a gyerekeket, este pedig koncertet ad Zoltán Erika.

Húsvétvasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Balatuning Egyesület Tojás- és Nyúlfutama a Fő térről. Az 1600 méteres távot a legkisebbek kerékpárral, rollerrel, görkorcsolyával is teljesíthetik. A programon bemutatkozik #hashtEGG Toyee, a világ egyetlen #selfie Tojás kabalája és a verseny végén elkészül a világ legnagyobb húsvéti tojásos szendvicse a Fő téren. Délután a Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar lesz a színpadon a, este pedig a Group’N’ Swing zenekar Gatsby Night koncertje gondoskodik a  hangulatról.

Húsvéthétfőn is színes és izgalmas programok várják a rendezvény látogatóit.

A családoknak érdemes már délelőtt ellátogatniuk a Fő térre, ahol a gyerekek elmondhatják kedvenc húsvéti verseiket, és igazán autentikus élményt nyújt a hagyományőrző húsvéti locsolkodás és karikázó bemutató a Balaton Táncegyüttessel, délután kisállat-bemutató és a Zabszalma együttes zárja a siófoki húsvéti kavalkád programját.

És ha már Siófok, és főleg annak főterén járunk, semmiképpen ne szalasszuk el felkeresni a Balaton part egyik legjobb olasz éttermét, a Bella Itáliát, mely hangulatos teraszán pompás ételekkel, reális árakkal várja a vendégeit az év minden napján, így Húsvétkor is! www.bellaitaliasiofok.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »