Teszteltük a Kovács cukrászdát Esztergomban

Teszteltük a Kovács cukrászdát Esztergomban

Igazából negatív tesztek nem jellemzőek szerkesztőségünkre, mivel mi olyan helyeket igyekszünk bemutatni, melyek ötleteket adnak, vagy segítik az olvasóinkat programok, szolgáltatók kiválasztásánál, tehát ajánlani tudjuk őket. Most kivételt kell tennünk, ugyanis a Kovács cukrászda Esztergomban korábban kifejezetten az ajánlott helyek között szerepelt nálunk, és pozitív teszteket is kapott, viszont annyira megváltoztak, és most már nem elsőre, hogy jeleznünk kell, ezt a helyet már kifejezetten nem ajánljuk a korábbiakkal ellentétben.

Tavaly év vége felé már jártunk a cukrászdában, és tapasztaltuk a jelentős minőség romlást, de úgy voltunk vele, annyira pozitív volt korábban mindig, hogy csak valami átmeneti gond lehet. Ennek tükrében Esztergomi kirándulásunk alkalmával első utunk ide vezetett, hogy igyunk egy jó kávét és néhány finom sütit, ahogy korábban is. Döbbenten tapasztaltuk, hogy az eddig remek árak miatt is annyira népszerű cukrászda teljesen üres a szikrázó napsütésben hétvégén, aztán az árcímkék magyarázatot adtak részben. Sokan vannak nyílván, akik ezen az áron már meggondolják a nasizást, de mivel a méretek nem csökkentek, és minket elsősorban az ízek és minőség érdekel, nem tulajdonítottunk nagy jelentőséget a máshol is jellemező jelentős áremelésre.

Az első döbbenet akkor ért, amikor rendeléskor közölte a kishölgy: „ja latte vagy bármi, ja az nincs, mert sem tejük, sem semmijük nincs, egy sima feketét tud adni cukorral”. Hát annyi baj legyen, lássuk a sütiket. A kínálat most is elég széles volt, csábításnak nehéz volt ellenállni, többfélét is választottunk, majd körbekóstoljuk. Hát az igazi meglepetés ekkor jött. Az hogy száraz, állott volt mindegyik, még elment volna, mert ez azért előfordul, bár már ezen az áron, egy saját cukrászattal rendelkező egységben már elég necces. De az ízek! És ekkor nagyot túloztunk, mert azok nem voltak, vizezet pudingok, ízetlen krémek, porladó, semmitmondó piskóták, kővé száradt ízetlen csokoládé bevonat. A beltartalomnak és az „ízhatásnak” köze nem volt a sütemények elnevezéséhez, bárminek bármilyen nevet is adhattak volna, hiszen akár sima piskóta is lehetett volna.

Természetesen nem ettük meg egyiket sem, megkóstoltuk, megittuk a kávénkat, és hatalmas csalódással távoztunk, főleg mert éhesen érkeztünk, és az egész program itt indult volna…

A történet ezzel még nem ért véget, mivel szerencsére a szálláshelyre indultunk először, ami az égiek segítsége volt, ugyanis a mellékhelységben megmutatkozó jelek szerint nem csak a minőséggel, ízekkel és az állaggal voltak problémák…

Nagy szívfájdalom számunkra, hogy a korábban általunk annyira favorizált cuki ilyen változásokon ment keresztül, reméljük, hogy ez átmeneti, és lesz még olyan felkeresni érdemes helye ennek a gyönyörű városnak, hogy mi is újra ajánlani tudjuk!

Természetesen nem szabad elkeseredni, hiszen a város tele van jobbnál jobb kávézókkal, cukrászdákkal, melyek nem igazán drágábbak már ettől, viszont a minőség megkérdőjelezhetetlen, és a hely hangulata, elhelyezkedése is messze jobb.

A teljesség igénye nélkül ajánlani tudjuk az általunk is többször kipróbált és ajánlott Ettorét a főtéren, a festői helyen lévő Dunakorzó kávézót, vagy a Bazilikához vezető útnál lévő Múzeum cukrászdát.

Ettől a sajnálatos esettől eltekintve mindenkinek csak ajánlani tudjuk, keresse fel ezt a csodaszép várost, és élvezze a számtalan látnivaló mellett a sok remek kiséttermet, cukrászdák, és a kihagyhatatlan BerrLegal PUB-ot! Esztergom mindenkit szeretettel vár!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »