Már lehet szavazni az ország sörére és kisüzemi főzdéjére

Már lehet szavazni az ország sörére és kisüzemi főzdéjére

Elrajtolt az országos online szavazás, ahol a sörrajongók eldönthetik, hogy milyen, teljesen egyedi és újonnan megalkotott recept alapján készüljön el az Ország Söre, illetve arra is voksolhatnak, hogy melyik kézműves főzde viselje az Ország Kisüzemi Főzdéje címet.

A tavaly több ezer szavazó részvételével lezajlott voksolás után folytatódik az az úttörő kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a sörrajongó közönség szavazhatja meg, milyen recept alapján készüljön el az Ország Söre.

Az idei verseny újdonsága az Országos Csapfoglalás:a legtöbb szavazatot kapott recept alapján lefőzött Ország Söre egyszerre, egy időben debütál majd több budapesti sörözőben és hazánk nagyobb városaiban.

A szavazás mától két héten át, azaz április 5-től 19-ig érthető el az azorszagsore.hu oldalon. Az online kérdőív kitöltése során először azt kell megfontolni, milyen legyen a leendő sör típusa: itt a láger, IPA, búza, stout vagy a savanyú opciók közül választhatnak a szavazók, majd arról, hogy világos vagy sötét legyen, végül pedig hogy édeskésebb, keserű vagy inkább kiegyensúlyozott ízvilág illene-e az Ország Söréhez. Arról is véleményt mondhatnak, hogy kerüljön-e bele gyümölcs, és ha igen, akkor az egy egzotikus fajta vagy inkább olyan legyen, ami Európában is megterem – közölték a szervezők.

Az elkötelezett sörfogyasztók szavazhatnak arról is, hogy hol kóstolnák meg a legszívesebben az új főzetet. A tervek szerint az Ország Söre – a Beerselection Sörszaküzlet mellett – egyszerre, egy időben debütál majd azokban a budapesti és a nagyobb vidéki városok kocsmáiban, amelyek a legtöbb voksot kapták.

A közönség az idén is kiválaszthatja kedvenc kisüzemi sörfőzdéjét, értékelve annak elmúlt évi teljesítményét. A legtöbb szavazatot begyűjtő hely egy esztendőn át viselheti majd Az Ország Kisüzemi Főzdéje 2024 címet. Az elmúlt évben a voksok alapján a Brew Your Mind sörfőzde lett a befutó.

„Tavaly a nyertes sör, egy New England IPA akkora sikert aratott, hogy háromszor kellet lefőzetnünk, így végül mintegy 3000 litert fogyaszthattak el a rajongók” – mondta Bárkai Péter, a kezdeményezést elindító és szervező Beerselection Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint az első főzettel június elejére készül el a törökszentmiklósi Ugar Sörfőzde, amely a tavalyi Ország Sörét is készítette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »