Április végén rendezik meg Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozatát

Április végén rendezik meg Esztergom legjobban várt tavaszi programsorozatát

Esztergomban idén két részletben hozzák el a tavasz egyik legkedveltebb és legjobban várt programsorozatát, melynek most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.

Április 27-28. között a Nagy Duna sétánynál található Rugby Club területén az Akkor és Most Jármű Expo részeként a régmúlt, illetve a jelen két- és négykerekű járműveit állítják ki, köztük teherautókat, autókat, motorokat és kerékpárokat. Sőt, megrendezik a 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti kiállítását is, ahol a látogatók egyrészt megismerhetik, hogy az ipartörténeti jelentőségű eszközök milyen hatással voltak a társadalomra, másrészt pedig az esztergomi fotográfiákon keresztül betekintést nyerhetnek a város és a térség fejlődésébe. A Zenei Fesztivál keretében szombaton fellép a Matolcsi Acoustic Band és a Ladánybene27, vasárnap pedig Filip Gyuri és Barátai, valamint Radics Gigi adnak koncertet.

A programsorozat április 30-án, a munka ünnepe előtti délutánon folytatódik. 16 órától színes programokkal várják a látogatókat a food truck-okkal övezett Kis-Duna sétányon és a József Attila téren. A félnapos program keretében ingyenes fotós workshopokat is szerveznek, ahol a résztvevők olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a fotózás alapjait, mint Czank Lívia, Fodor Emil, Szekeres János és Berkesi Csaba. Továbbá az OM System jóvoltából az érdeklődőknek lehetőségük lesz megtekinteni és kipróbálni az Olympus márka teljes palettáját is. A workshopokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötöttek.

Ugyanezen a délutánon a családokat a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Esztergom Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai rovaros kirakókkal, fészek bemutatóval és egyéb természettel kapcsolatos programokkal várják, de kitelepül a Kresztergom Park is, ahol a legkisebbek Suzuki elektromos kisautókon élhetik át a vezetés élményét. A nap fénypontjaként 20.45-kor rendezik meg a Lampionos Hajós Felvonulást, ahol kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok tekinthetők meg, miközben zenei aláfestés mellett végig csordogálnak a Kis-Dunán. A felvonulás műsorvezetője Szujó Zoltán lesz. Zárásként 22 órától az Anna and the Barbies koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők Rugby Club területén.

A programsorozat ingyenesen látogatható!

Ha Esztergomban járva egy finom sörre, és igazi PUB hangulatra vágyunk, irány a BeerLegal a belvárosban, tucatnyi frissen csapot sör és hozzá való finomságok járnak.  (https://www.facebook.com/beerlegal )

Ha szállásra is szükségünk an, akkor a központban levő, legjobb ár/érték arányú, általunk többször kiváló minősítéssel tesztelt Hotel Adalbert szállodákat ajánljuk (www.hoteladalbert.hu), étkezéshez pedig egyértelműen a híres Prímás Pincét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »