ŐFELSÉGE  A  BOR Borverseny 2024

ŐFELSÉGE  A  BOR Borverseny 2024

Különleges eseményre várják az érdeklődőket Újpestre a Polis Borlovagrend klubjába április 16-án 10 és 20 óra között! Aki szereti és támogatja az igényes borfogyasztást, ott a helye!

A Police Borrend Egyesület több mint 20 esztendeje alakult, bűn- és baleset-megelőzési szakemberek kezdeményezésére. Az alapvető cél a Kulturált Alkoholfogyasztás (ha elfogadjuk ezt a közkeletű kifejezést), növelése volt.

         Az Egyesület kifejezetten a fogyasztásra, vagyis a Minőségre, a Mértékre és a Fogyasztás Módjára fókuszálva végzi tevékenységét, illetve természetesen ennek a remek nedűnek a nagyközönség felé való bemutatásával, ismertetésével.  

         A borverseny is ezt a célt szolgálja, immáron 24. esztendeje, először Rendőr-Police, majd Koppány László, majd évek óta Borverseny Őfelsége a Bor tiszteletére néven hirdetik. A bírálatra és a versenyt követő Társadalmi zsűrizésre több ezer tétel érkezett a hazai borvidékekről, de Székelyföld, felvidék és Kárpátalja is képviseltette magát.

         A versenyek célja nem az, hogy konkuráljon, a számtalan más borversennyel. Persze szakmaiság, náluk is elengedhetetlen, de vallják, hogy, az átlag fogyasztónak más is kell, mint felső kategóriás, nagy hozzáértést igénylő borok bemutatása. A szakmai bírálat után, (és nem helyett hanem mellett), az íz-élményre fókuszálnak, melynek trendinek, egyszerűnek és az átlag borfogyasztó számára is élvezhetőnek, értékelhetőnek kell lennie.

          A szakmaiságot, Magyar és nemzetközi szinten is elismert szakemberek adják, illetve adták minden versenyen, rendezvénye. (mert néhányukról, Szőke Mátyásról, Dr Urbán Andrásról és Sárkány Péterről, sajnos csak múlt időben beszélhetünk.) A Társadalmi zsűri tagjai borlovagok, és rendezvényeik vendégei, az átlagnál több ismerettel, de alapvetően laikusként bírálnak. Véleményükkel, megfogalmazásaikkal, alapvető céljainknak megfelelően az átlag fogyasztónak üzennek, igazából őket képviselik.

         Ezzel a rendezvénnyel is a kulturált és kulináris fogyasztásra, a Magyar bor, a borvidékek felfedezésére, szeretetére ösztönöznek. Áttételesen a táj, a hagyományok és a kapcsolódó gasztronómia is szerepet kap kommunikációkban, és az egyes borok bemutatásában.

         Igazából hiánypótló rendezvény ez a sok szinte kizárólag szakmai borverseny között, mely ténylegesen az „átlagfogyasztó”szempontjait veszi figyelembe. A szervezők remélik, elérik céljukat, és ahogy minden évben, ez is egy remek ünnepnapja lesz a Magyar boroknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »