Élen a Budapest-Bázel útvonal

Élen a Budapest-Bázel útvonal

Jelentősen megemelkedett a Svájcba repülővel utazók száma tavalyhoz képest a Kiwi.com globális foglalási adatai alapján, ráadásul a Svájcba irányuló forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti. Magyarországról 47%-kal többen foglaltak idén, mint tavaly a vizsgált időszakban. Míg a desztinációk többsége esetében az átlagos repülőjegyárak emelkedését tapasztalhatjuk, addig Svájcba átlagosan 16,3%-kal olcsóbban utazhatunk.

Bázel volt a legnépszerűbb repülős úti cél a tavaszi szünetben Budapestről a Kiwi.com foglalási adatai alapján*. A vezető cseh utazási technológiai vállalat megnézte, hogyan alakulnak a svájci desztinációkra leadott globális és magyar foglalások a tavalyi adatokhoz képest, és hogy az egyes országokból Svájc melyik városa a legnépszerűbb repülős úti cél.

A Svájcba irányuló foglalások és az ide utazók száma mind globálisan, mind pedig hazai viszonylatban megnövekedett. A globális foglalások 19,7%-kal nőttek idén 2023-hoz képest**, az utasok száma pedig 27%-kal emelkedett. Magyarországról a globálisnál is nagyobb mértékű az érdeklődés növekedése. Hazánkból a foglalások 47%-kal nőttek***, és az utasszám is ehhez hasonló mértékben ugrott meg: az eddigi foglalások alapján másfélszerannyian utazhatnak idén, mint tavaly.

Ha a svájci repülőtereket vesszük górcső alá, akkor kiderül, hogy a legtöbb foglalást a genfi repülőtér kapta idén, amelyet a bázeli és a zürichi repülőterek követnek. Genfbe jelenleg a legtöbben Prágából, Londonból és Barcelonából foglalnak, míg Bázelbe a Kiwi.com a Budapestről és Varsóból induló utasok körében tapasztal kiugró népszerűséget. Bázel olyannyira népszerű honfitársaink körében, hogy a Kiwi.com-on keresztül a Svájcba irányuló forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti. Hazánkból Genf a 2., Zürich pedig a 3. legnépszerűbb svájci repülős úti cél.

Eliška Řezníček Dočkalová, a Kiwi.com ügyfélélményért felelős alelnöke a kiugró népszerűség és a repülőjegyek árának alakulása kapcsán elmondta: „Svájc egész évben ideális úti cél az aktív pihenéshez. A gyakoribb járatok és az új útvonalak hozzájárulhatnak a kereslet növekedéséhez, miközben az árak nagyon kedvezőek maradhatnak. Az eddigi foglalási adatok alapján az átlagos repülőjegyárak 16,3%-kal alacsonyabbak, mint tavaly. Magyarországról a tavaszi szünet időszakára még ennél is jelentősen olcsóbban lehetett jegyeket venni idén, mint tavaly, de az év egészét nézve a globális csökkenés lehet az irányadó”.

*A Kiwi.com-on keresztül 2024. március 14-ig leadott foglalások a tavaszi szüneti időszakára.

**A Kiwi.com-on keresztül 2024.01.01. és 2024.03.29. között 2024-ben történő utazásra, illetve 2023.01.01. és 2023.04.08. között 2023-ban történő utazásra tett foglalások, svájci állampolgárok nélkül.

***A Kiwi.com-on keresztül 2024.01.01. és 2024.04.08. között 2024-ben történő utazásra, illetve 2023.01.01. és 2023.04.08. között 2023-ban történő utazásra tett foglalások a magyarok körében.

A Kiwi.com-ról

A csehországi székhelyű Kiwi.com vezető utazási technológiai cég. A Kiwi.com innovatív algoritmusa lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyetlen útvonalon egyesítsék a hagyományos és fapados légitársaságok közötti járatokat. A Kiwi.com naponta több milliárd árellenőrzést végez a globális járattartalom 95%-án, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy jobb útvonalat és árakat találjanak, amelyeket más keresőmotorok nem láthatnak. Napi százmillió keresést hajtanak végre a Kiwi.com weboldalán és partnercsatornáin, és naponta több mint 70 000 ülőhelyet értékesítenek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »