Bárdos Sarolta nyerte el a Borászok Borásza díjat

Bárdos Sarolta nyerte el a Borászok Borásza díjat

Bárdos Sarolta, a Tokaji borvidék borásza vehette át a Borászok Borásza díjat szombaton Budapesten.

Bárdos Sarolta a díj átvételekor úgy fogalmazott: Tokajban jó bort készíteni kötelesség. Mint ahogyan az is – fűzte hozzá –, hogy ápoljuk hagyományainkat, és a világ minden részére eljuttassuk azt az üzenetet, hogy Tokajban csoda terem a szőlőtőkéken.

A Borászok Barátja díjat Ambrus Lajos író, szőlőbirtokos, a Food és Wine vendégszerzője, valamints Wojciech Bonkowski borszakértő érdemelte ki.

A nyertesről

A Bodrogkeresztúrban található Tokaj Nobilis Szőlőbirtokot 2000-ben alapította kézműves, családi borászatként Bárdos Sarolta és Molnár Péter. Családjukban a szőlőtermelés több generációra tekint vissza. Ma is részben azokat a területeket művelik, amelyeket egykor a nagyszülők is kapáltak. Két területen, a Barakonyi- és a Csirke-mál-dűlőben összesen 7 hektár szőlőt művelnek – írja a Boon.hu.

A Tokaj Nobilis weboldalán elérhető információk szerint 2015-től minden területen bioművelésre álltak át, és a 2018-as évjárattól boraik nagy része bio/organikus minősítésű. Évjárattól függően készítenek borokat a száraztól az édesen át az aszúig, és palackos erjesztésű pezsgőt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »