Főúri étkezést próbáltunk egy luxus helyen

Főúri étkezést próbáltunk egy luxus helyen

Sokaknak még csak eszébe sem jut egy elegáns, luxus szálloda éttermébe betérni, holott van egy, a magyarok, pestiek körében kevésbé ismert hotel a belvárosban, ahol ezt megtehetjük, méghozzá abszolút elérhető áron!

Ez, a sajnos még kevésbé ismerthely a Kozmo Hotel Suites & Spa, melynek 1910-ben emelt impozáns épülete Kelet- Közép- Európa legnagyobb távközlési központjának adott otthont a múlt században.


A monumentális polgári épület műemlékvédelem alatt áll, eredeti elemeit őrzi, és aprólékos belsőépítészeti kialakítása mellett kiemeli korának jellegzetességeit: vörös téglás, szobrokkal díszített homlokzatát, a régi palotákat idéző tetőt, az ikonikus tornyot és a lobby felett átívelő impozáns lépcsőházat, amely hazánk második legnagyobb történelmi főlépcsősora.


Tornya miatt a környék legmagasabb épületeként tartják nyilván, amely 360 fokos kilátást nyújt Budapestre. Felsőbb szintjeiről jól látható a Budai Vár és a Citadella.

Mi most viszont inkább nézzünk körül a kifinomult luxust, ugyanakkor nyugalmat és barátságos hangulatot árasztó éttermének tökéletes hangulatában, melynek remek konyháját egy híres mesterséf jegyzi.

És természetesen, ha már itt vagyunk, együnk is egy jót, hiszen az étlap kínálatának bármely darabja kulináris remekművet takar.

Tesztünk során vegyes ízelítőkkel kezdtünk, mivel többen voltunk, így volt szerencsénk több mindent is kipróbálni, bajban lennék, ha arra kéne válaszolni, a tökéletes ízek közül, melyik volt a legjobb….

Normál esetben levessel folytatnánk az ételsort, de az adagokat látva, inkább a főételekre koncentráltunk, pedig nehéz lett volna választani ebből a kínálatból is, talán majd legközelebb. Viszont aki szereti leveseket, semmiképpen ne hagyja ki, biztos nem fog csalódni!

Mivel egy igazi Fine dining-ról beszélünk, (bár itt messze nem „ételmintákat” adnak, sőt, hanem a különlegességet, a minőséget és az fenséges íz harmóniát testesítik meg a manapság oly divatos kifejezés alatt…) a választék a főételekben sem széles, viszont gondolkodás nélkül választhatunk, bármelyik tökéletes választás lesz.

A főételnél a döntés egy különleges ételre, a séf ajánlására esett, ami egy New York Strip Steak volt, krémes burgonyapürével, fokhagymás ceruzababbal, „Café de Paris” mártással. A kulináris élmény leírhatatlan, el kell menni, és meg kell kóstolni.

Akiben maradt még hely desszertnek, nem kevésbé különleges és fenséges nasik között válogathat, például a ház egyik különlegességét, az egyedi Rákóczi Túróst.

Ha nem a magyaros konyhához ragaszkodunk, tökéletes választás egy Earl Grey Mille Feuille, ami egy Begamot sorbet pisztáciával, vagy a nem kevésbé finom Francia Csokoládétorta.

Ez utóbbiakat akár a hangulatos, város zajától elzárt belső teraszon is fogyathatjuk, egy tökéletes kávé mellett, lelazítva a tartalmas ebédet.

Az étteremet, amely déltől éjfélig várja az „utcáról betérő” vendégeket is, nem csupán étkezésre lehet használni, hiszen a különleges, egyedileg készített sütemények, kávékülönlegességek, alkoholos és alkoholmentes koktélok, italok, bárkit várnak egy pihenés, vagy egy megbeszélés kiegészítőjeként.

És hát a sokakban felmerülő kérdés, ismerve az” ilyen helyek”, és a Fine dining ételek „megszokott” árszintjét, hogy mibe is kerül ez a fényűzés. Mikor átnéztük az étlapot, azt hittük nem forintban vannak megadva az árak, ezekért a remek, különleges, bőséges, és minden szempontból minőségi ételekért semmivel nem kell többet fizetnünk egy „átlagos” étterem áránál. A tulajdonosoknak az a szemlélete, hogy aki érdeklődik a kulináris élvezetek iránt, az ne csak tízezrekért tudjon egy sokszor csak „ételmintát” megkóstolni, ami ma sajnos jellemzi a hasonló helyeket (tisztelet a kivételeknek!!!!) nálunk.

Természetesen bőven lehetne még írni erről az impozáns épület által kínált gasztronómiai lehetőségekről, különlegességekről, a szintén bárki által igénybe vehető wellness részlegről, de inkább javasoljuk, látogassanak el ebben az elérhető luxusban, és éljék át maguk ezt az igazi főúri élmény, egy tökéletes kulináris élménnyel kiegészítve.

További információ: www.kozmohotelbudapest.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »