Jakabszállás-Ökoközpont

Jakabszállás-Ökoközpont

Jakabszállás a méltán világhírű magyar Alföldön található. Nem egy magyar költőt is megihletett a vidék festői szépsége és egyedülálló természeti adottsága. A település a megye székhelyétől, Kecskeméttől délre, 17 km-re helyezkedik el.
A település könnyen megközelíthető az ország minden részéről, hiszen akárhonnan indulunk, autópályán vezet az út, és csak kis részt kell megtenni főúton.
A táj maga bemutatja az alföldi élet jellegzetességeit, tanya rendszerével, kis falvaival és hatalmas kiterjedésű síkságaival. A környék jellegzetes állat- és növényvilága is egyedinek mondható Európában.
Jakabszállás az Árpádkor óta lakott település, a lakosok a földeket pusztaként használták, és pásztorkodással foglalkoztak. 1924 óta önálló község és jelenleg főként mezőgazdasággal foglalkoznak a helyiek.
A nosztalgiát kedvelők felülhetnek a keskeny pályás kisvasútra, mely nyáron nosztalgia járatokkal várja utasait, az út során az utazó elé tárul a róna, mely kellemes kikapcsolódást ígér a nyugalomra és békére vágyóknak.
Jakabszállás egy kis település, de innen könnyen bebarangolható a térség, mely rengeteg meglepetéssel és feledhetetlen élménnyel gazdagítja a kirándulót.
Amennyiben több napot szeretne eltölteni az Alföldön figyelmébe, ajánljuk a Gedeon Tanya Panziót, mely ideális szálláslehetőség az Alföld szerelmeseinek és felfedezőinek.

Ez Magyarország legnagyobb épített kertje, Európa legnagyobb mérethelyes makettje. Ez Magyarkert, mely 2011. május 10-én, a Madarak és Fák Napján,nyitotta meg kapuját vendégei előtt.

A makett 6 év álmodozás, 2 év tervezés és engedélyeztetés után 2009. végén kezdett épülni. Magyarország talán legszínvonalasabb sportrepülőtere mellett helyezkedik el, így az ország a levegőből is megtekinthető. A Kiskunsági Nemzeti Park BUGAC – Orgoványi Rétek – Bogárzó háromszögében, Jakabszállás település külterületén, az 54-es főút 20-as kilométerszelvényénél. Budapestről, Szegedről 50, Kecskemétről 10 perc alatt megközelíthető.

A „MAGYARKERT” küldetése: megteremteni Magyarország öko-központját. Olyan attrakciókat fejleszteni és olyan projekteket befogadni, ahol élőhelyünk, a FÖLD nevű bolygó megóvása mintaszerű és példa értékű. NEM CSAK ZÖLD! Ellenkezőleg. Totális befogadó halmaz kíván lenni. 40 hektáros területén minden értelmes kezdeményezésnek helyet fog adni. Az élet szeretetére az értékek megóvására és az élhető élet megteremtésére törekszik. A park szlogenje: ÉLJ! – Érték, Lehetőség, Jóság!

Magyarkert lehetőségeket kínál a családoknak, baráti társaságoknak, mindenkinek, hogy elfeledje a hétköznapok gondjait ezen a kis boldogság szigeten.

Magyarkert egy megvalósulni vágyó álom, melyhez mindenki hozzá tehet, aki csak akar. Ha csak egy fát akar ültetni, vagy vállalkozását, művészetét, hobbiját akarja bemutatni, tegye!

Gasztronómiai, szabadtéri, sport, tanulmányi programok várják az ideérkezőket. De lehet mű-űrrepülni, sárkány szárnyán, vitorlázva vagy akár hőlégballonból is alátekinteni a tájra, de az extrém programokra vágyók is találnak kedvükre való lehetőségeket: off-road programok, painball, airsoft.

További információk: www.jakabszallas.hu  www.csodasmagyarorszag.hu/tourinform

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »