Hradec Kárlové régió

Hradec Kárlové régió

BRANKA, o.p.s.

Němcové 2020
547 01 Náchod
+420 491 405 185info@kladskepomezi.cz

www.kladskepomezi.cz

Az egyedülálló tiszta természetben nagyszerűek a gyalogos túrák, kerékpáros kirándulások és a télisportok is. Vannak itt hegymászó terepek és történelmi látnivalók is. Mindezt a Hradec Králové környéke régió kínálja Önnek.

A Hradec Králové környéke régió gyönyörű természeti tájaiban kitűnő választás egy gyalogos kirándulás vagy egy kerékpáros túra. A Hradec Králové környéke régiót a történelem során sok híres személyiség látogatta szívesen és a megye a turistáknak ma is sok mindent kínál.

Hegymászóknak és turistáknak is

A természetbarátok is találnak kedvükre valót az átgondolt turistaösvény-hálózattal átszőtt Orlice-hegységben (Orlické hory). Az Orlice-hegység természeti rezervátum a téli sportok kedvelőinek ideális feltételeket a sílesikláshoz és sífutáshoz is (1000 méter tengerszint feletti magasság), valamint kilátást a tiszta hegyi tájra. Az Adršpach-Teplicei sziklalabirintust (Adršpašsko-teplické skály) az európai filmesek is megkedvelték, mert drámai kulisszákat nyújt filmjeikhez. A Broumovi nyúlvány természetvédelmi területén, ahol ezek a sziklák vannak, töltik szabad idejüket a hegymászók és turisták is – a XVIII. században itt találkozhattak volna J. W. Goethe német költővel és természettudóssal.

Cseh folklór és az európai történelem

A történelem nyomott hagyott a Hradec Králové környéke régióban Josefovban, ahol már kétszáz éve áll egy régi katonai erődítmény. Az európai erődítmény-építés remekművében meglátogathatják a földalatti folyosók rendkívül érdekes hálózatát. A régióban sok vár és műemlék található, és gondozzák a népi hagyományokat és a hagyományos kézművességet is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »