Ramsau am Dachstein

Ramsau am Dachstein

Tourismusverband Ramsau

am Dachstein

Ramsau 372

8972 Ramsau am Dachstein

Tel. +43 (0)3687/81833

Fax: +43 (0)3687/81085

info@ramsau.com

www.ramsau.com

A Dachstein déli falainak mesébe illő panorámája előtt fekszik Ramsau am Dachstein napsütötte fennsíkja 1.000 és 3.000 méter közti magasságban. Itt egész évben programok sora várja a vendégeket. Ráadásul „három szinten“: 1.100 méteren, 1.700 méteren vagy egyenesen a 2.700 méteres tengerszint feletti magasságban lévő gleccseren. A kínálat: túrázás, kerékpározás, mászás, fürdés, sífutás, lovaglás, nordic walking és kitűnő ételek.

Semmi akadálya, ha mindezek mellett még sílécre szállna! A Vier-Berge-Skischaukel felvonó négy síterületet köt össze (Planai, Hochwurzen, Hauser Kaibling és Reiteralm) és csak egy ugrásra van. Ezáltal pedig a nyüzsgő Ramsau sífutópályái is. Apropó: Ha éppen nem sportol a gleccseren, itt fent akkor is számos más szenzáció várja: A Skywalkhoz, a szikláról kinyúló kilátóteraszhoz bizony bátorságra van szükség (hiszen az ember itt szinte a fellegekben lebeg), a másik oldalon pedig egy jégpalota várja a látogatókat. A pompás, oszlopcsarnokos palotában lévő gigantikus jégfigurák kicsik és nagyok számára is egyaránt kihagyhatatlanok.

A Ramsau am Dachstein üdülő település előnyei elsősorban a vidék szépsége és egyedisége („Üdülővidék 3 szinten”), a kiegyensúlyozott idegenforgalmi infrastruktúrája a maga családias vendégszeretetével, a változatos szabadidős kínálat nyáron és télen egyaránt, valamint a számos kulturális és egyéb rendezvény. Ez a vidék egyik évszakban sem tükrözi jobban eredeti természetét, mint télen. A csodálatos sípályák a fehéren csillogó hegyeken minden téli sportrajongó szívét megdobogtatják. A Ramsau ideális családi sí-terület kezdőknek és gyereknek. Forrás: www.ramsau.com

Ramsau am Dachstein a Steiermark legmagasabb hegyének, a Dachstein déli lábánál terül el. A déli fekvésű fennsík kb. 1.000 – 1.300 m tengerszint feletti magasságon helyezkedik el. A háromszintes üdülővidék (fennsík, Alm terület, Dachstein gleccser) 18 kilométer hosszan terül el és erkélyszerűen 400 méterrel található az Ennstal felett.
Az 1.700 – 1.900 méter magasan fekvő Alm terület nyáron remek, könnyedén teljesíthető kiránduló körutakat kínál az egész család számára. Az Alm régióban nyaralóknak mindvégig remek panoráma kínálkozik a Schladminger Tauern és az Ennstal tájegységekre.
A síelésre egész évben alkalmas alpesi Dachstein gleccser (2.700 m) egyaránt kiválóan alkalmas gleccsertúrákhoz, snowboardozáshoz és síeléshez, valamint az északi sport-elit egyik közkedvelt nyári edzőközpontja! A Dachstein déli lankái alpesi vándor- és mászó-túrák kiindulópontjai és Ausztria legjobb mászó-területeihez tartoznak.
Romantikus téli vándorutak vezetnek el Ramsau am Dachstein kedves vedéglátóihoz. A kellemes téli frissesség 1.000 – 2.700 méter magasan egyaránt feléleszti a testet és a szellemet. Mint Ausztria legnagyobb idegenforgalmi települése a Steiermarkban, az üdülőhely elsőrangú infrastruktúrát biztosít és olyan kínálattal várja a vendégeit, ami egyaránt lenyűgöz minden sífutót, téli túrázót, carvert és snowboardost.
A téli sportok szerelmeseit a magasan fekvő Dachstein gleccser is a legjobban felszerelt sípályákkal várja. Ehhez jön a híres Ski Amadé-hoz való közvetlen közelség, ami a maga 860 kilométeres sípályáival Ausztria legnagyobb sí-területe.
Kedvező fekvése miatt magasan a ködmezők felett a Ramsau sík úgy helyezkedik el, hogy a nap korán reggeltől késő délutánig süt. Magas fekvése miatt a Ramsau am Dachstein jellemzően hó-gazdag és hó-biztos terület is egyben. A maga fenséges sziklafalaival a Dachstein déli peremén a vidék pont úgy fest, mint egy csodás téli mese.
A minden tekintetben sikeres családi üdüléshez a lenyűgöző hegyi látvány tökéletes környezetet biztosít: az olyan látványosságok, mint a Waldhochseilgarten erdőpark, a Rittisberg Coaster szánkópálya, a gyerekek és fiatalok számára kialakított mászó-terepek, a Ramsau Beach szabadidőpark, a Dachstein gleccser, stb. egyszeri és megismételhetetlen kalanddá változtatják a nyaralást Ramsauban!

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »