Bludenz Alpesi régió

Bludenz Alpesi régió

Vorarlberg Tourismus GmbH
Postfach 99 / Poststraße 11
A-6850 Dornbirn
T:+43 (0)5572 377033-0

F: +43 (0)5572 377033-5

info@vorarlberg.travel

www.vorarlberg.travel

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

A családbarát túrarégió vonzerejét a Brandnertal és Klostertal, a két látványos alpesi völgy, valamint a középkori hangulatú alpesi város, Bludenz adja. 800 km jelzett túra útvonal, 250 km hegyikerékpár-ösvény.

BLUDENZ

– Kirándulás a Muttersbergre (részletek)
– Élményfürdő (részletek)

BRANDNERTAL

Települései: Brand, Bürs, Bürserberg, Schnifis

Felvonók:

– Lünerseebahn, Brand. Lünerseebahn felvonóval jutunk fel a kis hegyi tóhoz, a Lünersee-hez (1979 m). (részletek)

– Dorfbahn és Panorambahn felvonó, Brand. Hegyállomástól könnyű túrautak indulnak. Innen indul az 1,5 km hosszú Barfußwanderweg Parpfienzalpe (mezítlábasút).

– Seilbahn Schnifis: hegyállomástól a környék mondáit, legendáit elmesélő tanösvény indul (Sagen Wanderweg).

Kirándulás:

– Steinkreise, Bürserberg
– Kesselfall vízesés, Brand. Babakocsival járható.
– erdei kötélpálya, Brand. A Brandertalban található erdei kötélpark változatos gyakorlatokat tartogat kezdőknek és haladóknak egyaránt. A könnyű pályákat akár gyermekek (8 éves kortól, 110 cm-es testmagasság felett) is abszolválhatják
– Bürser Schlucht szurdok (Bürs)
– Babakocsival is járható Brandban a Tiererlebnispfad (élményösvény állatokkal), 1,5 km hossszú út. Útközben interaktív játékállomások állatkifutókkal: kecske, tehén, ló, tyúk, birka. Kiindulópont: Alvierbad, Brand.
– Bürserberg-Tschengla: kirándulás az Alpe Rona-hoz. Babakocsival is járható könnyű, rövid túra, útközben alpesi élményekkel: állatok, látvány-tejfeldolgozó.

Fürdés

Alvier-Bad, Brand: A vorarlbergi fürdőtó, az Alvier-Bad tisztán tartásának érdekében is bevetették a modern technikát. A tó egy hegyi falu, Brand közepén terül el és kizárólag ivóvízzel duzzasztják. Tisztítása és biológiai szűrése azonban nem kémiai adalékanyagokkal történik, hanem sok ezer különböző vízinövény segítségével. A megfelelő hőmérséklet beállítása érdekében a tó fűtésére is van lehetőség. Az ifjabb vendégek számára kialakítottak egy élményfürdő részleget, több, különböző méretű medencével, amelyek vízfolyásokkal kapcsolódik egymásba, és amelyeket forrásvízzel töltenek fel. A fürdőtó mellett kalandjátszótér és kisgyerekeknek kialakított terület. Belépő 4 euró/felnőtt és 2 euró/gyerek.


KLOSTERTAL

Klostertal települései: Dalaas/Wald, Braz, Klösterle.

Felvonó:

– Sonnenkopfbahn. Hegyállomáson: Erlebnisberg Sonnenkopf. Itt Bärenland Sonnenkopf: mackógondola, hajókázás a Bärenseen, vízi játékok, mackósikló, óriáskörhinta, kenyérsütés és pálinkafőzés Egykor ezen a területen vasat és ezüstöt bányásztak. Ma a gyerekek kalandos kincskeresésre indulhatnak: a 35 játékállomáson ezüst medvék után kutathatnak. Hegyi étterem. A hegyállomástól túrautak indulnak, útközben alpesi állatokkal találkozhatunk, köztük mormotákkal, kőszáli kecskékkel.

Kirándulás:

– Túraút Klösterleben
– Mason Wasserfall, Vorarlberg legmagasabb vízesése (Dalaas/Wald)
– kirándulás a hegyi tavakhoz: Aflenzsee, Formarinsee, Spullersee
– Daalas-Marmotta Wand: sziklamászás gyerekeknek.

Fürdés:

– Dalaas/Wald: fűtött vizű strand
– Braz: strand

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »