Bregenzerwald

Bregenzerwald

Bregenzerwald Tourismus GmbH
Gerbe 1135
Impulszentrum
6863 Egg, Österreich
Tel.: +43(5512)2365

Fax: +43(5512)3010

info@bregenzerwald.at

www.bregenzerwald.at

A Boden-tó és az Arlberg között elterülő, valaha teljesen erdővel borított völgy ideális helyszín az egészséges környezetben eltöltött nyaralásra.

A Bregenzi-erdő az év minden szakában a családok, a vándorok, az ínyencek, a kultúra- és sportbolondok üdülővidéke. És mindenekelőtt azoké, akik kerülnék a nagy forgatagot és inkább a táj és nyugalom harmóniáját keresik.

Nyáron erre több mint 2000 kilométernyi, a Bregenzi-erdőt átszövő, szebbnél szebb jelzett ösvény- és túraútvonalhálózat, golfpályák sora és számtalan alpesi tejfeldolgozó (ún. Sennerei) áll rendelkezésre. Télen viszont álomszerű sípályák várják a látogatókat.

A Bregenzi-erdőn át számtalan szebbnél szebb túraútvonal és ösvény vezet.

Egg a Bregenzerwald központja. Egg különleges tereprajzi viszonyaival hívja fel magára figyelmet.

Egg a Bregenzerwald gazdasági középpontja, egyben legnagyobb települése. Itt az emberek teljes harmóniában élnek a környezetükkel, hiszen a települést körülöleli az alpesi táj, és a legelők. Tiszta levegő, gyönyörű táj, alkalmas hely, hogy feltankoljuk magunkat energiával, és kipihenjük a mindennapok fáradalmait.
Egg különlegessége, hogy a házak 600-1200 m magasságig szóródtak szét, így aki látogatást tesz egyik háztól a másikig nem ritkán több száz méteres szintkülönbséget is megtehet.Gyerektúraút Damülsben 

Sajt út. A Bregenzi-erdőben a Sajt útján tett kirándulás közben ezt a kulturális örökséget, az itt élő és dolgozó embereket, a vendégszeretetüket és természetesen az itt készülő sajtokat fedezhetik fel közelebbről az érdeklődők. Aki a Bregenzi-erdőben található Sajtúton indul túrázni a sajtok egyedülállóan sokszínű palettáját kóstolhatja végig

KALAND

Bergkäserei Schoppernau

Bregenzerwaldbahn

Nyári bobpálya Hirschberg-Bizau

Sommerrodelbahn Laterns

Lámatúra

Sziklamászás gyerekeknek

Kalandpark Schröckenben

Erdei kötélpálya Damülsben. Az erdei kötélpark „élő” fák között található 2 és 10 méter közötti magasságban. A használat nem támaszt különösebben nagy igényeket a résztvevőkkel (6 éves kortól) szemben – nincsenek is konkrét szabályok arra vonatkozóan, hogyan küzdjük le az egyes akadályokat. A kötélparkot természetesen beülővel, karabinerekkel és sisakkal használhatják a látogatók

Bregenzerwald Aqua alpesi kötélpark. A Bregenzerwald Aktív Központ Aqua névre keresztelt alpesi kötélparkja a Bregenzer Ache által vájt szurdok idilli környezetében található. A pálya 550 méter hosszú és 44 különböző állomást kínál (2-től 27 méteres magasságig). A kínálatban található például kötélen történő leereszkedés egy 30 méteres hídról, különböző mászófalak és kötélakadályok. Zárásként egy kötélcsúszda következik, 15 méterrel a Bregenzer Ache felett.

BREGENZERWALD CARD 

A kártya a partner szálláshelyeken ingyenesen átvehető, május 1.-október 31. között érvényes. A kártyával ingyenesen használható:
– Sessellift Brüggelekopf, Alberschwende
– Bergbahnen Andelsbuch: a libegő hegyállomásán gyönyörű panoráma, étterem, kellemes túrautak (www.bergbahnen-andelsbuch.at)
– Seilbahn Bezau
– Bergbahnen Mellau
– Bergbahnen Diedamskopf, Au-Schoppernau
– Uga Express, Damüls
– Steffisalp Express, Warth
– Großwalsertaler Seilbahnen, Sonntag
– Panoramabahn Stafelalpe, Faschina

Ingyense belépés a következő strandokra: Schoppernau, Au, Mellau, Bezau, Egg, Schwarzenberg és Hittisau.

Kedvezményesen használható:
– Sommerrodelbahn Hirschberg Bizau
– Sommerrodelbahn Laterns

www.hetedhetorszag.huVorarlberg Tourismus GmbH
Postfach 99 / Poststraße 11
A-6850 Dornbirn
T:+43 (0)5572 377033-0

F: +43 (0)5572 377033-5

info@vorarlberg.travel

www.vorarlberg.travel

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »