Lungau régió

Lungau régió

SalzburgerLand Tourismus GmbH
Wiener Bundesstrasse 23
A-5300 Hallwang
Tel.: +43 (0)662 6688-0

Fax: +43 (0)662 6688-66

www.salzburgarland.com

Ideális üdülőrégió Salzburg tartomány napsütötte déli részén

Nyáron mindenki túrabakancsot húz, hogy bejárja a Prebersee környékén és Weißpriachban található alpesi legelőket vagy meghódítsa a Schladmingi-Tauern hegycsúcsait. Mondák övezte útvonalak mentén vagy hegyi tóról hegyi tóra vándorolva számtalan alpesi menedékház és csodás kilátópontok csábítanak időzésre és feltöltődésre. Aki szeretné akár kerékpárral is felfedezheti a környéket, de golfozásra, sziklamászásra, siklóernyőzésre és lovaglás szintén lehetőség nyílik a Salzburger Lungau régióban.

A Salzburger Lungau régióban ugyanúgy találhatunk a völgyben vezető könnyű túraútvonalakat, mint kihívásokkal teli hegyi túrákat. Nyáron is működő hegyi felvonókkal várják a kirándulókat a Grosseck-Speierecken, a Fanningbergen, a Katschbergen és Obertauernben is. A Prebersee-nél különleges láptanösvény és az egyedülálló vízicéltábla-lövészet gondoskodik az izgalmas kikapcsolódásról, a Longa folyó pedig ideális feltételeket kínál a legyező horgászathoz. A Salzburger Lungau régió a kerékpározás terén is egyedülállóan gazdag kínálattal rendelkezik: az 500 kilométernyi hegyikerékpáros ösvény és a családok körében nagy népszerűségnek örvendő Mura kerékpárút mellett a régió Ausztria legmagasabban fekvő e-bike régiójának is számít, ahol megfelelő számú e-bike kölcsönző és mintegy 100 töltőállomás áll az e-bike-kal kirándulók rendelkezésére. A kínálatot nordic walking útvonalak, különböző nehézségi fokú és hosszúságú futóösvények, különféle tematikus túraútvonalak és tanösvények, valamint szabadstrandok és minigolfpályák teszik teljessé.

Nyáron is működő hegyi felvonók a Großecken és a Fanningbergen

A babakocsival is bejárható Grosseck-Speiereck élményhegy és a Fanninberg családi hegy mellett, a Salzburger Lungau bioszféra-rezervátumban is számtalan túraútvonal várja az ambiciózus túrázókat. Az Öt tó túra például Tweng közeléből indul, először a Twenger Almsee-hez vezet, majd tovább a Gollitsch-Schartéhoz 2200 méteres magasságba. Innen lefelé vezet az út az Oberen és Unteren Schönalmsee érintésével. A Wirpitschsee közelében található a Tonimörtlhütte. Itt feltétlenül érdemes megkóstolni a császármorzsát. Egy kis kitérővel a Tiefenbachsee-hez és a Granglerhüttében töltött újabb pihenő után juthatunk vissza a völgybe. A visszaútra érdemes igénybe venni a völgyben közlekedő buszok egyikét.
A Grosseck-Speiereck élményhegy a hegyikerékpárosok kedvelt célpontja. A nyáron is működő hegyi felvonóknak köszönhetően kerékpárral együtt is kényelemesen, mindössze néhány perc alatt elérhető a hegyállomás.
A sportos kihívásra vágyók természetesen önerőből is feltekerhetnek a hegycsúcsra, ez kb. 2 órát vesz igénybe.
A Fanninbergre a Samsonbahn hatszemélyes ülőfelvonóval juthatnak a fel a vendégek. A Frischinghöhétől nagyszerű túrákat tehetünk a Fanninghöhére vagy a nyitva tartó hüttékhez. Mindkét hegyen akár babakocsival is lehet kirándulni.

Nyolc idilli település

Tamsweg, Mauterndorf, Mariapfarr, Weißpriach, Göriach, Ramingstein, St. Andrä és Lessach, nagyjából 120 kilométernyire délre található Salzburgtól, a festői lungaui hegyek ölelésében. Az érintetlen természeti környezetnek köszönhetően minden évszakban ideális feltételek várják a változatos és pihentető üdülésre vágyó vendégeket.

Göriach
A mindössze 370 lakosú Göriach többek között a Göriachtal végében, 1200 méteres magasságban található alpesi üdülőfalunak köszönhetően vált ismertté. Az alpesi térség eme gyöngyszeme ideális választás fiataloknak és idősebbeknek egyaránt, valamint tökéletes kiindulópont a környéken tett kirándulásokhoz és hegyi túrákhoz.

Lessach
Az 1208 méter magasan található kis bányászfalu, Lessach a Salzburgi Lungau bioszféra-rezervátum magterületén található és érintetlen természeti környezetének köszönhetően ideális feltételeket kínál a pihentető kikapcsolódáshoz. Fedezze fel ön is az idilli alpesi falu környékét túrázás vagy akár gombakeresés közben.

Mauterndorf
A Salzburger Lungau régióban található Mauterndorf települése a Grosseck-Speiereck élményhegy lábánál fekszik, 1100 méterrel a tengerszint felett. A település impozáns ismertetőjegye, a Mauterndorf vár, már messziről jól látható. A középkori városközpontban hangulatos sétát tehetnek a látogatók. A Mauterndorf és St. Ändra között közlekedő Taurach vasút Ausztria legmagasabban fekvő kisvasútja, amellyel különleges időutazást tehetnek a kirándulók a Salzburg tartományban található Taurachtalban.

Mariapfarr
Mariapfarr települése mindössze 6 kilométernyire található Matuerndorftól. Ausztria legnaposabb települése szintén 1100 méterrel a tengerszint felett található. A magaslati fekvésnek és a festői szépségű lungaui hegyeknek köszönhető, hogy a település klimatikus gyógyüdülőhelynek számít. Mariapfarr ezenkívül sífutóközpontjáról, a SAMSUNN wellness és gyógyközpontról, valamint Csendes éj-településként ismert, ahol Joseph Mohr, a Csendes éj című karácsonyi ének írója 1815 és 1817 között segédlelkészként tevékenykedett.

Ramingstein
A festői kis település, Ramingstein közvetlenül a Mura partján fekszik. A község a folyótól délre terül el, a Lungaui Nockberge hegységben, amely ideális feltételeket kínál a túrázáshoz és sítúrázáshoz. Ramingstein fölött áll a település ismertetőjegye, a Finstergrün vár. A Ramingstein ezüstbánya izgalmas bepillantást enged a régió és az ezüstbányászat múltjába. 

St. Andrä
St. Andrä 1044 méterrel a tengerszint felett fekszik a nyugodt és csendes Taurachtalban és hamisítatlan vendégszeretettel várja a látogatókat. A községhez tartoznak a Lintsching, Lasa, Haslach és Wölting településrészek. Fedezze fel St. Andrä virágos udvarait és gyönyörűen felújított parasztházait, illetve tegyen kiadós sétákat a tiszta hegyi levegőn.

Tamsweg
A körzet fő települése, a 6000 lakosú Tamsweg Salzburg tartomány legdélibb sarkában fekszik, 1024 méterrel a tengerszint felett. Fedezze fel túrázás közben a Salzburgi Lungau UNESCO bioszféra-rezervátum területén álló hegycsúcsokat, tavakat, patakokat és alpesi legelőket. A sokoldalú település, Tamsweg az év minden időszakában izgalmas programokkal várja a vendégeket: a kínálat az aktív kikapcsolódástól a kulináris élményeken át az autentikus hagyományőrző eseményekig terjed.

Weißpriach
A 300 lakosú Weißpriach 1100 méterrel a tengerszint felett, a Salzburger Lungau bioszféra-rezervátum egy legszebb völgyében található. Ebben a völgyben folyik a Longa-patak, ami lefordítva annyit jelent, hogy Görbe-patak. A település egy ORF adásnak köszönhetően vált ismertté, ami a Longa-patakot és a Wirpitschsee-t Ausztria egyik legszebb helyeként mutatta be. 

www.austria-info.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »