Saalachtal

Saalachtal

SalzburgerLand Tourismus GmbH
Wiener Bundesstrasse 23
A-5300 Hallwang
Tel.: +43 (0)662 6688-0

Fax: +43 (0)662 6688-66

www.salzburgarland.com

Ahol a szelíd dombhátak büszke hegycsúcsokra tekintenek fel, csobogó patakok keresik az útjukat a zöldellő alpesi réteken át és szívélyes házigazdák várják vendégeiket – ott található a Salzburger Saalachtal régió. Egy hely, ahol a természet még eredeti és legszebb oldalát mutatja. Egy hely, ahol az emberek kikapcsolódhatnak, hátuk mögött hagyhatják a hétköznapokat és új energiával töltődhetnek fel. A családokra vidám kalandok várnak vízen és földön egyaránt, a párok túrázás közben lélegzetelállító alpesi panorámában gyönyörködhetnek, de elektromos kerékpárral is felfedezhetik a környéket.

Ha épp egy igazán különleges via ferrata útvonalat vagy túraösvényt kerestek, egy kivételes csúcshódításra vágytok vagy a hegyeket inkább elektromos kerékpárral hódítanátok meg, esetleg vad vizek mentén kirándulnátok vagy a családdal közösen fedeznétek fel az Alpok egyik legszebb vidékét a Salzburger Saalachtal ideális választás. A régió szépségének és az itt élő emberek vendégszeretetének köszönhetően itt mindenkinek feledhetetlen üdülésben lehet része.

A Salzburger Saalachtal régió ideális feltétekkel várja mindazokat, akik a környék hegyeit és völgyeit legszívesebben kerékpárral fedeznék fel. A hegyikerékpárosok számtalan lehetőség és útvonal közül válogathatnak, az utóbbi időben pedig egyre nagyobb hangsúlyt kap az e-mountainbike témaköre is, aminek köszönhetően még többen ismerkedhetnek meg ezzel a természetközeli sportággal. Csaknem 100 kölcsönözhető elektromos kerékpár, 24 töltőállomás a régió legkülönbözőbb pontjain, kerékpárbarát szálláshelyek, kerékpárszállítási lehetőség a hegyi felvonóknál (Almenwelt Lofer), szervezett kerékpáros túrák és mindenek előtt 480 kilométernyi jelzett hegyikerékpáros ösvény képezi azokat a keretfeltételeket, amelyeknek köszönhetően az élménybringásoktól az ambiciózus sportolókig mindenki megtalálhatja itt a számításait. Az elektromos hegyikerékpároknak köszönhetően olyan helyek is elérhetővé válnak a hegyekben minden generáció számára, amelyeket korábban csak az élsportolók tudtak megközelíteni.

A Salzburger Saalachtal régióban vízi kalandok széles választéka várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat.

A gyorsfolyású Saalach folyón a világ néhány legnehezebb vadvízi szakaszát küzdhetik le a kajakosok, miközben néhány kilométerrel lejjebb izgalmas kenutúra vár a családokra.

A nyári hőség elől ideális menedékként szolgálnak a Vorderkaser-szurdok és kristálytiszta vizű tavai.

A természetes forrásokból származó víz kellemes felfrissülést kínál a túrázóknak, akárcsak egy meleg nyári zápor a földnek és az embereknek.

Az első alkalommal sílécre állni és az első óvatos métereket megtenni a sípályán – az első síoktatás a gyermekeknek és a szüleiknek egyaránt izgalmas kaland. A Salzburger Saalachtal régió családokra specializálódott síiskoláiban minden adott, hogy a gyerekek könnyen és gyorsan elsajátítsák a síelés alapjait. A széles és könnyen áttekinthető sípályák, a gyermekek számára is biztonságosan használható sífelvonók és a kedvező árú családi síbérletek teszik az Almenwelt Lofer és az unkeni Heutal síterepeket a családok, a kezdők és az újrakezdők kedvelt téli üdülőhelyévé. A gyermekbirodalomban egy 140 méter hosszú fedett varázsszőnyeg, vagyis szállítószalagként működő felvonó is vár a legkisebbekre, akik így kényelmesen juthatnak fel a gyakorlópálya tetejére. Miközben a fiatalok a Lofi élménypályán tombolják ki magukat, a szülők tökéletesen karbantartott sípályákon fedezhetik fel a síterepet.

www.austria-info.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »