Salzburgi sportvilág

Salzburgi sportvilág

Salzburgi Sportvilág

+43 6457 2929

info@salzburgersportwelt.comwww.salzburgersportwelt.com Hauptstraße 159
5542 Flachau

Salzburg tartomány legszebb hegyi bringaútvonalai a Salzburgi Sportvilághoz tartozó hét üdülőhely, Flachau, Altenmarkt-Zauchensee, Wagrain-Kleinarl, St.Johann, Radstadt, Eben és Filzmoos környékén vezetnek. Ez itt a bringások paradicsoma.
A Salzburgi Sportvilág területén minden bringás tudásszintjéhez van megfelelő
útvonal. Kezdők, haladók éppúgy megtalálják a számításukat, mint a profi tudásszintű bringások. Összesen kb. 540 kilométernyi mountainbike-, országúti és völgyi bringaút alkotja a gazdag választékot.

Az elektromos rásegítésű biciklikkel alaposan kibővült a lehetőségek köre. Trekking-, alpesi legelői vagy hegyi túrára indulhatnak a bringával azok is, akik normál hegyi bringával nem vállalkoztak volna a magasba.

Szép túrát tehetünk – akár e-bringával is – az Enns menti kerékpárúton (Ennsradweg), például Flachauwinkl és Radstadt között. A kerékpárúton könnyű eligazodni, mindenütt ott vannak a táblák, és a településeken se gond áttekerni.

Szép túrát tehetünk – akár e-bringával is – az Enns menti kerékpárúton (Ennsradweg), például Flachauwinkl és Radstadt között. A kerékpárúton könnyű eligazodni, mindenütt ott vannak a táblák, és a településeken se gond áttekerni.

Flachauban a mókás, kalandos sportok kínálatát is érdemes tanulmányozni. Sokfélét nyújt a környék gyerekeknek is. Itt jóformán minden van, alpesi hullámvasúttól, vagyis nyári bobpályától (Lucky Flitzer) barlang- és sziklamászó túrákigMászóparkok, íjlövészet, mountaincart, segway, rafting, riverbug, kanyontúrázás, kajakozás, szörfdeszkán evezés – és ráadásul hat sportiskola jól képzett oktatói figyelnek arra, hogy a sportélmény biztonságos is legyen.

Wagrain-Kleinarl szomszédságában, 1762 méteres magasságban terül el a Keleti-Alpok legnagyobb hegyi tava, a Tappenkarsee. Szép és kiadós gyalogtúra vezet hozzá, melynek első állomása a csodaszép fekvésű Jägersee tó. Innen még kb. 90 perces gyalogút vezet az Alacsony-Tauern vonulatai közt ékszerként tündöklő Tappenkarsee-hez. Partján vendégváró hütte is áll Tappenkarseealm legelőn. A monda szerint falánk sárkány lakozik az ötven méter mély tó fenekén. Ha ködös, felhős időben misztikus arcát mutatja a tó, nem is nehéz elképzelni, hogy igazság lehet a mondában.

A szép fekvésű St.Johann csak hatvan kilométerre van a tartomány fővárosától, Salzburgtól. A kisvárosban kellemes bevásárlóutcával, butikokkal, kávéházakkal, kertvendéglőkkel fogad. A városhoz tartozó festői Alpendorfban nyáron is üzemel a Gernkogel hegyre közlekedő gondolás felvonó . Az 1787 méter magas Gernkogelről igen szép a kilátás, és itt van a Geisterberg élménypark. A név „szellemek hegye”-t jelent, és valóban vicces kis szellemek alpesi élménybirodalmáról van szó, két barátságos kis kék szellem tűnik fel mindenfelé. A föld, a tűz, a víz és a levegő „szellemei” nem ijesztgetik a gyerekeket, egyszerűen csak izgalmas és mókás az egész.

Az filzmoosi Almsee felé tartó gyalogtúrán jó óra múlva érjük el a Meeräugl-Quelle nevű forrást. A három méteres átmérőjű üregben jéghideg a víz. Egész pontosan csak három és fél fokos, évszaktól függetlenül. Innen kis patak formájában tart a Bögrainalm legelő felé, ahol favályúba terelik a vizét. Fizikai tulajdonságait tekintve a vízben nincs semmi különös. Mégis váltig állítják sokan, hogy csodatévő ereje van. Segít a belső egyensúly helyreállításában, megromlott kapcsolatok helyrebillentésében.

www.salzburgerland.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »