Baernbach

Baernbach

KAPCSOLAT TV Lipizzanerheimat
Rathausplatz 2
8580 Köflach

+43 3144 72777
E-mail küldése
Weboldal

Az egykor a szénbányászatról és üveggyártásról híres Bärnbach városa ma már egy számtalan művészeti és kulturális programot kínáló lakóváros. Itt kis távolságon belül sok olyan művész nyomára is rábukkanhatunk, mint például Friedensreich Hundertwasser, Prof. Ernst Fuchs vagy Robert Zeppel-Sperl.



Bärnbach számtalan kulturális látványosságot kínál. Neves művészek hagytak itt nyomot, és tették „átélhetővé” a művészetet és a kultúrát. Messze a legismertebb a Hundertwasser által tervezett, Szt. Barbara tiszteletére felszentelt sokoldalú és arany toronyelemekkel ellátott templom. Mindössze 150 m található tőle az új középiskola, amelynek homlokzatát Zeppel-Sperl tervezte. Rögtön mellette a városi parkban pedig megcsodálhatjuk a Prof. Ernst Fuchs által tervezett Mózes szökőkutat. A város további különlegessége pedig a GlasMuseum, ahol az üveg témakörében megrendezett szezonális kiállításokra látogathatnak el a vendégek, nézelődhetnek a múzeum ajándékboltjában és felfedezhetnek néhány üvegből készült kincset is.

A szent hegy, kvázi a bärnbachiak házi hegye csendjének és nyugalmának köszönhetően szintén egy igazi meglepetés az odalátogatók számára. Ezen a spirituális helyen több különlegesség is megtalálható: egy kis templom, a „keresztre feszítés csoport”, valamint a kármeliták kolostora. Bärnbach  északi külvárosi részén áll az Alt-Kainach kastély, amely vármúzeumával és szezonális kiállításaival kulturális utazásra invitálja a látogatókat. Közvetlenül mögötte pedig lehűthetjük magunkat a Schlossbad Bärnbach fürdőben.

Bärnbach osztrák város Stájerország Voitsbergi járásában. Bärnbach a tartomány középső részén fekszik a Nyugat-Stájerország régióban, Graztól nyugatra, a Kainach (a Mura mellékfolyója) mentén. Az önkormányzathoz 3 katasztrális községben (Bärnbach, Hochtregist, Piberegg.) 4 település tartozik: Bärnbach (4231 lakos), Hochtregist (1111), Piberegg (176) és Piberegg Rollsiedlung (179).

  • a város egyik legfontosabb jellegzetessége a Szt. Borbála-plébániatemplom (vagy Hundertwasser-templom), amelyet Friedensreich Hundertwasser 1988-ban átalakított.
  • Alt-Kainach kastélya (ma múzeum)
  • a Heiliger Bergen található karmelita kolostor és temploma
  • az Oberjäger-kápolna
  • a Stölzle-Oberglas cég üvegmúzeuma
  • a Mózes-kút, Ernst Fuchs 1998-as alkotása
  • Tregist kápolnája

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »