Arnoldstein

A Karintia déli részén fekvő sírégió és egyben az 1600 méteres hegycsúcs osztrák neve Dreiländereck, magyarul 3 ország sarka, itt találkoznak ugyanis Olaszország, Szlovénia és Ausztria hegyei. Arnoldsteinből nem csak több osztrák (Nassfeld, Gerlitzen Alpe, Verditz) síterep érhető el könnyen, de jól megközelíthetők az olasz Tarvisio, Valbruna, Sella Nevea, vagy a szlovéniai Bovec illetve Kranjska Gora sípályái is, sőt, a régióra kombinált nemzetközi bérlet is váltható.

Maga Arnoldstein is kellemes hely, már a ’30-as évektől kezdve mozgalmas síélet zajlott itt. Fekvésének köszönhetően magas a napsütéses órák száma. Összesen nyolc húzólift és egy üléses van itt, melyekhez 17 km pálya tartozik minden nehézségi fokozatban. A hóágyúzott pályák (kb. 28 hektár) biztos hava zavartalan sízést biztosít egészen március végéig, de a snowboardosok és a szánkózok sem csalódhatnak, hiszen számukra egy half-pipe illetve egy 8,4 km hosszú (!) szánkópálya áll rendelkezésre. Az árak viszonylag mérsékeltek a nagy osztrák síarénákhoz képest. Sokan dicsérik a völgybe vezető sípályát, ami igen kellemes lesiklást élményt jelent. Egyesek szerint Arnoldstein kicsit unalmas síterep, de a környékbeli síparadicsomok adottságait is kihasználva kellemes hetet tölthetünk itt.
Megközelítés: az A2 autópályán, ahonnan az Arnoldsteini kijáratnál kell lekanyarodni

Arnoldstein-Dreiländereck (1600 méteres osztrák hegycsúcs):

Karintia déli részén elhelyezkedő sírégió. Három ország sarka, itt találkoznak Ausztria, Olaszország és Szlovénia hegyei. Arnoldsteinből több osztrák síterep (Nassfeld, Gerlitzen Alpe, Verditz) és több olasz síterep (Tarvisio, Valbruna, Sella Nevea) valamint a szlovéniai Bovec és Kranjska Gora is könnyen megközelíthető. A régióra kombinált nemzetközi bérlet is váltható. Fekvésből adódóan magas a napsütéses órák száma. Nyolc húzólifttel, egy ülőlifttel és 10 km hosszú pályával rendelkezik, melynek több nehézségi fokozata is van. A pályákra a hóágyúval folyamatosan biztosított a jó minőségű hó, egészen március végéig. Van egy 8,4 km hosszú szánkópálya és egy half-pipe. Ez a snowboardosoknak és szánkósoknak nyújt feledhetetlen kikapcsolódást. Az osztrák árakhoz viszonyítva itt mérsékeltebb árakkal találkozhatunk.

Magasság: 680 – 1600 m
Szintkülönbség: 920 m

Sípályák hossza: 17 km
5.7 km   7.6 km   3.7 km

Liftek száma: 8
1    7

Budapest: 570 km, 5 óra 17 perc

Síbérletárak 2012/2013 főszezon:
1 nap 30.50 € / 6 nap 157.50 €
Régióbérlet: TOPSKI

Szezonkezdet: 2012.12.14.
Szezonzárás: 2013.03.17.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »