Engelhartszell

Engelhartszell

Tourismusverband Innviertel

Thermenplatz 2,

4943 Geinberg, Austria
Telefon: +43 (0)7723 / 8555
Fax: +43 (0)7723 / 8555-4

info@innviertel-tourismus.at
www.innviertel-tourismus.at

Közvetlenül a német határnál a Duna jobb partján található a 700 éves város, Engelhartszell, ahol Ausztria egyetlen trappista kolostora található.

Közvetlenül a német határnál a Duna jobb partján található Engelhartszell. Ausztria egyetlen trappista kolostora található itt, megtekinthetjük a kiállítást az életükről a következő mottóval „ora et labora”, azaz „imádkozni, és dolgozni”. Ennek szellemében a kolostor pl. likőréről, és természetesen trappista sajtjáról is ismert.
Itt él a legenda szerint a Dunai Vizi tündér, Isa, Lorelei nővére.
Az Engellszell-i kolostor Ausztria egyetlen trappista kolostora, és alapítása 1293 óta igen változatos történetet tudhat a magáénak. Az apátsági a templom a 76 m magas tornyával egyike Ausztria tiszta rokokó stílusú templomainak. 1754 és 1764 között épült, és Johann Georg Üblher, Joseph Deutschmann és Bartolomeo Altomonte munkái díszítik. 1957-ben megsérült Prof. Fritz Fröhlich egyik festménye a tetőszerkezet megrongálódásakor, de szerencsére sikerült helyreállítani.
A kolostor nevezetes a saját készítésű likőréről, és trappista sajtjáról.

Végig kerékpározhatunk a Danauradweg-en, a Dunai Kerékpárúton, vagy részt vehetünk egy dunai hajózáson is.

Sétahajózás a Dunán, ha kerékpárunkat is magunkkal visszük, akkor visszafelé akár végigkerekezhetünk a “Dunai kerékpárúton”.

Ha valaki egy hosszabb Engelhartszell-i tartózkodást tervez, annak feltétlenül részt kell vennie egy dunai hajózáson. Hajók indulnak Linz, és Passau felé. Kerékpárjainkat is magunkkal vihetjük különdíjazás nélkül, így visszafelé végigkerekezhetünk a Dunamenti Kerékpárúton. Aki kényelmesebben szeretné megtenni a visszafelé utat, jöhet hajóval, vagy a postabusszal (Postbus).

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »