Scharding

Scharding

Tourismusverband Innviertel

Thermenplatz 2,

4943 Geinberg, Austria
Telefon: +43 (0)7723 / 8555
Fax: +43 (0)7723 / 8555-4

info@innviertel-tourismus.at
www.innviertel-tourismus.at

Az Innviertel közepén fekszik Felső-Ausztriában Schärding, Ausztria legszebb barokk városa. A középkori városmag a barokk építészet egyik legszebb példája. Oromfalak illeszkednek egymáshoz, létrehozva egy olyan utcaképet, melyben egy szobányi keskeny épülethomlokzatok váltják a hatalmas polgárházakat. Itt, a Silberzeile nevű helyen laktak a leggazdagabb lakói a városnak.

Schärding Ausztria legszebb barokk városa. Közvetlenül Bajorország határán fekszik. Középkori arculatát gondosan megőrizte. Érdemes az óvárosban egy sétát tenni, végigjárni a Silberzeile nevű részt, a sok szép épület között a Városházát, a Szent György-kutat, a megmaradt városkapukat (Linzer Tor, Wassertor az árvíz jelekkel, Pranger és a Passauer Tor) megtekinteni. A legrégebbi temploma a St. Georg-templom márvány főoltára különösen értékes.

Az Óváros gondosan őrzi középkori hangulatát, Schärdingnek két főtere is van, mindkettőt lendületes oromzatú barokk és reneszánsz épületek szegélyezik.

A Felső Főtér egyik jellegzetessége a Silberzeile, a tér észak-keleti oldalán álló házak sora. Azért is nevezik az „Ezüst-sor”-nak, mert itt éltek a város legtehetősebb lakói, mikor még az Inn folyó jelentős kereskedelmi szerepet töltött be. Az épületek kellemes pasztell színezése, arra az időre vezethető vissza, mikor még a különböző céhekhez tartozó mestereket így különböztették meg, pl. a pékeknek kék, a henteseknek piros, a fogadósoknak zöld és sárga volt a színük.
Itt található még a Szent Kristóf-kút is, mely Schärding vizi-gazdagságát szimbolizálja, az vizierőművet, a hajózást, a hideg-meleg gyógyvizet, és természetesen az árvízi veszélyt is, hiszen nem csak ad a folyó, hanem időnként el is vesz.
Az alsófőtéren áll a városháza, előtte az 1603-bó származó Szent György-kúttal.
Az óváros körül láthatjuk még a régi középkori erődítmény maradványait, 3 szép városkapuval.

Schärdinget télen is érdemes, különösen az adventi időszakban felkeresni. A forralt bor, a sütemények illata, a karácsonyi díszítés még hangulatosabbá teszi a várost.

Schärding híres Kneipp-kúra kedvelői körében is.
Nemcsak városlátogatásra érdemes megállni Schärdingben, az aktív kikapcsolódást keresők is megtalálják a környéken a tökéletes pihenés kellékeit, a horgászattól, a lovaglásig, a golftól a kerékpározásig.
A város mellett hőlégballonozásra is nyílik lehetőség.

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Translate »