Enns

Enns

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

Enns Linztől néhány km-re délre található, Ausztria legrégebbi városainak egyike. Fontos csomópont volt egészen a római időktől kezdve. Egyik látnivalója római kori gyűjteménye a Lauriacum Múzeumban. Érdemes sétát tenni az ódon hangulatú óvárosban is.

Keresse fel Ausztria egyik legrégebbi városát!
Ez az első osztrák Cittaslow város. Ez azt jelenti, hogy lassítson, hagyjon időt magának, hagyjon időt Ennsnek, időt a kultúrának, élvezze az életet.
Kövesse a római légiósok nyomát, képzelje magát a középkori kereskedők idejébe, Tekintse meg a Lauriacum Múzeumban Ausztria legjelentősebb római kori gyűjteményét!
Enns fontos csomópont volt, és az ma is, régen a légionáriusok, és a vas útja haladt erre, ma a Duna-, és az Enns folyó völgyében vezető kerékpárút.
Látogasson el a Lorch-i bazilikába, vagy a kéthajós Mária templomba! Érdemes egy sétát tenni az ódon hangulatú óvárosban is, hiszen megcsodálhatjuk a 60 m magas reneszánsz várostornyot, vagy torony körül sorakozó dekoratív épületeket, valamint az óvárosházát szép árkádjaival. A városkának két vára is van, a Burg Enns, és a Schloss Ennsegg.
Mindenesetre szánjon időt ennek a különleges régi városnak a megismerésére!

A Lauriacum Múzeum egy római-kori emlékeket bemutató Múzeum (Museum Lauriacum). A Múzeumban Ausztria egyik legjelentősebb római kori gyűjteményét láthatjuk. A Múzeum Enns főterén, az egykori városháza épületében.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »