Hallstatt

Hallstatt

Salzkammergut Tourismus

Salinenplatz 1,

4820 Bad Ischl
Tel.: +43 (0)6132 26909

Fax: +43 (0)6132 26909-14

info@salzkammergut.at
www.salzkammergut.at

Hallstatt a Salzkammerguti-tóvidék egyik gyöngyszeme, sóbányája része az UNESCO Világörökségének. Ez az a hely, ahol a só és az azt kitermelő elődök nyomában egészen a hegy gyomrába csúszdázhatunk. A közelben lévő Dachstein-West síterület Felső-Ausztria legnagyobb síterepe. A Hallstatti-tó (Hallstättersee) egyike Salzkammergut 76 csodálatos tavának.

Salzkammergut egyik talán legszebb helyen fekvő, és legkülönlegesebb módon épült városkája Hallstatt. A térhiány miatt házai szorosan egymáshoz tapadnak.

A város közepén a templom mellett találhatjuk a Mühlbach folyó vízeséseit. Érdekesség, és jól illusztrálja a városka szűk helyviszonyait, hogy a keskeny temető mellett áll az úgynevezett Csontház, ahová időnként kiürítették a sírokat, és átvitték a csontokat névvel ellátva.

1997 óta Hallstatt a világ legrégebbi sóbányájával az UNESCO világörökségének része.

A Csontház – Beinhaus – Hallstatt egyik nevezetessége, mely a 12. század óta áll. A Michaellskapelle, kápolna ad helyet 1200 koponyának, mely közül 600 érdekessége, hogy megfestették. Hallstatt temetője egészen kicsiny a plébánia mögötti területen. Ezért időnként kiürítették, és a csontokat az úgynevezett Csontházba vitték. A koponyák nagyrészére ráírták a nevet, és a elhalálozás dátumát. A koponyákat megtisztították, és a sírok virágdíszítési szokása miatt, szépen ki is festették nagyrészüket.A csontokat a családok szerint csoportosítva helyezték el. A Michaellskapelle, a kápolna a katolikus plébánia templom mögött található.

A Hallstatt-i sóbánya (Salzwelten Hallstatt) a világ legöregebb sóbányája. A világ legöregebb sóbányájában kaland, szórakozás várja az idelátogatókat. Felfedezhetjük a 7000 éve itt folyó sóbányászat történetét, relikviáit. Egy 64 m hosszú megacsúszdával jutunk le a föld mélyébe egészen a só-tóig, majd az úgynevezett Grubenbahn, vasúttal juthatunk újra ki a napfényre. A sóbányában az egész család kutatóvá, felfedezővé válhat.

A Hallstatt közelében lévő hatalmas Dachstein-i barlangrendszer az Alpok egyik természeti csodája. A Dachstein-i barlang világ 3 különböző adottságú, korú, és kiképzésű barlangból áll.
A Jégbarlang az Alpok egyik természeti csodája. A világ minden pontjáról érkeznek az emberek, hogy megnézzék a Dachstein-i barlangokat.
Hatalmas barlangi gleccser, jéghegyek, jégkápolna hívogat a meleg nyári napokon hűsölésre, vagy éppen az eső elől nyújt tartalmas kirándulást, és védelmet ma is, mint már több ezer éve embernek és állatnak.
A Hatalmas jégbarlang különlegessége az úgynevezett jégkonzertek, és a gyerekeknek a Bibi Blocksberg túrák. Csoportoknak külön élménytúrákat is szerveznek.
A Mamut barlang ébreszti rá az embert milyen hatalmas is a természet ereje. Ennek a labirintusrendszernek csak egy részét fedezték még csak fel, valószínűleg lesz olyan területe, amit sosem hódítunk meg.

Dachstein-i vándorútak
A Dachstein-i terület számos túraútvonalat kínál Koppentaltól a csúcs alatt fekvő fennsíkig. Könnyű gyalogösvényektől a kihívást jelentő sziklamászásig.

Oberösterreich Tourismus

Freistädter Straße 119,

4041 Linz
Tel.: +43 732 7277-100
Fax: +43 732 7277-130
tourismus@lto.at
www.oberoesterreich.at

www.felsoausztria.hu

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »