Lesachtal

Lesachtal

Kärntens Naturarena

Hauptstraße 14
9620 Hermagor
Tel.: +43 (0)4282 3131

Fax.: +43 (0)4282 313131

 info@naturarena.com

www.naturarena.com

Lesachtal elnyerte Európa legkörnyezetbarátabb völgyének megtisztelő címét.

Lesachtal, a Gail folyó völgye Kötschach-Mauten-ből indulva érhető el. Egy szűk völgy apró településekkel.
1995-ben Európa legkörnyezetbarátabb völgyének, illetve az év tájának választották. Azóta is tartja ez a vidék magát ehhez a megtisztelő címhez, és biogazdálkodással, rendben tartott legelőivel őrzi a táj „tisztaságát”.
A völgy nyugalmat áraszt, kellemes túraútvonalak kiindulópontja. De egy egyszerű séta a Gail folyó partján igazi kikapcsolódást ígér. Lesachtal hegyek közt megbúvó kis falvai: Birnbaum, Liesing, St. Lorenzen und Maria Luggau. Legnagyobb települése Maria Luggau búcsújáró templomát érdemes megnézni.

Maria Luggau temploma már 500 éve búcsújáróhely. A 16. században kezdték felkeresni a zarándokok, miután 1513-ban egy helybéli parasztasszony, Helena Luggau-ból, álmot látott. Az álom szerint megbízást kapott, hogy a földjén egy templomot kell építenie. Először egy fából faragott pietát vásárolt. Majd 2 évig küzdött, hogy lerakják az alapkövet. Ez egy csoda folytán vált lehetségessé. Az egyik kétkedő, aki egy lovas szerencsétlenségből menekült meg, lett támogatója a templomépítésnek. Az eredeti gótikus építmény leégett, és a templomot 1730-ban barokk stílusban építették újjá.1986 óta bazilika státuszra emelkedett a templom.A főoltárt 1749-ben Paul Huber innsbrucki mester készítette.

Monte Peralba (Hochweißstein) 2.694 m csúcs megmászása gyakorlott túrázóknak ajánlott.

A Hochweißsteinhaus turistaháztól indul az út a Monte Peralba csúcsra, ami olasz területen fekszik. A túra időtartama 5 óra oda-vissza gyakorlottak számára. De egész napos programnak is beillik kényelmesebbek számára. Aki egészen a csúcsig felmegy ajánlott biztos túracipő, ivóvíz.

A Karintiai csodálatos kis völgy Lesachtal számtalan túraútvonallal csábít. Közben érdemes megpihenni a Mühlenstüberl fogadóban.

Nemzetközi fogások mellett elsősorban a helyi specialitásokat kóstolhatják meg a túrázásban megfáradt vándorok a malom épületben. Az olasz határ közelsége miatt kóstolhatunk Lesachtal-i finomságokat, mint a Krapfen -ami, egy töltött tészta-féleség- vagy akár polentát is. Kávé, sütemény, vagy házi sör (kóstoltuk, finom volt) várja a felnőtteket, a gyerekeket játszótér csábítja további mozgásra. Hamisítatlan alpesi hangulat!

TV Karintia

Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel. +43(0)463/3000

Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »