Weissensee

Weissensee

Kärntens Naturarena

Hauptstraße 14
9620 Hermagor
Tel.: +43 (0)4282 3131

Fax.: +43 (0)4282 313131

 info@naturarena.com

www.naturarena.com

A Weissensee Karintia legtisztább vizű tava.

A Weissensee a Naturarena régióban egy magas hegyi fennsík medencéjében húzódik meg, és Karintia legtisztább vizű hegyi tava, 930 méteres tengerszint feletti magasságban.
Kitűnő helyszínül szolgál a természet szerelmeseinek a túrázáshoz, kerékpározáshoz, nordic walking-ozáshoz.
A Weissensee tavasszal, és ősszel a horgászok találkozó helye.
Nyáron a kristály tiszta, türkizkék színű tó vize 24 fokig melegedhet, és fürdőzésre, búvárkodásra, szörfözésre, kenutúrákra csábítja az aktív pihenést keresőket.
Egyedülállóan egész Ausztria területén itt minden vendéglátó saját strandfürdővel dicsekedhet, annak ellenére, hogy a tópart több, mint 2/3-a nincs beépítve.
A tavon nincs motorcsónak forgalom, és ismeretlen fogalom a tömegturizmus, így a Weissensee elnyerhette az EU-díjat: „tiszta levegőjű gyógyüdülőhely – Heilklimatischer Luftkurort”.

A Családi síterep a Weissensee-nél (Familienskigebiet Weissensee), mint azt a neve is mutatja kicsiknek, és nagyoknak is tartogat szórakozást.

Családias sípályák várják a Weissensee-nél nemcsak a gyerekekkel érkezőket, vagy a kezdőket, hanem azokat is, akik szeretnek kényelmesen, stressz mentesen lesiklani a könnyű, és a középnehéz pályákon.

Sípályák hossza: 7 km
Piros pálya 3 km

Kék pálya 4 km

Magasság: 930-1300 m

Távolság Budapesttől: 630 km

Szezon:

Felvonók: 5
Ülőfelvonó: 1
Csákányos felvonó: 4

Sífutás: Szabadstílusú és dupla nyomtávú sípálya klasszikus stílus: 55 km garantált sífutópálya a havazásnak köszönhetően. Sífutóiskola: Schwarzenbacher Schischule

Sportlehetőségek: Korcsolyázás és gyorskorcsolyázás: 6,5 km² természetes jégfelület, akár 25 km hosszú körpályával, korcsolyapályák és jégtekepályák. Szánkózás: 2 természetes szánkópálya; lovasszános kirándulási lehetőség: Nemast lovarda, és a Pfeiferhof kínálatában. Hótalpas túrázás.

A 930 és 1324 méteres magasságban lévő kiinduló ponthoz 5 lift visz fel. Ezen kívül 50 km sífutópálya 930 és 1400 méteres magasságig, valamint egy paradicsomi korcsolyapálya várja a sportolni vágyókat, hiszen a Weissensee Európa legnagyobb tartósan befagyott természetes jégfelülete (6,5 km² korcsolyapálya).
Egy vonzó ajánlat a családok számára – A gyerek paradicsom: a Skiwelt Weissensee mit BOBO® és a síiskola: Meterix Skischule mit Babini- und BOBO®-Kinderclub 3és fél éves kortól 5 éves korig.
Ha még valami változatosságra vágyik, akkor remek kikapcsolódás a 4 km hosszú szánkópálya is szánkóbérlési lehetőséggel.

További információ: www.sielok.hu

A Weissensee Bergbahn, a felvonóval 12 perc alatt felemelkedhetünk a tó fölé, és élvezhetjük a pompás panorámát a Weissensee-re.

Egy négyes ülőlift visz fel gyorsan és kényelmesen a Naggler Alm-hoz (1400 m), ami kitűnő kirándulások kiindulópontja. Innen kiindulva elérhetjük egy kellemeses kirándulással a Kohlröslhütte-t, vagy a Hermagorer Bodenalm turistaházakat. Különösen ajánlott a „Drachsel-Bildstöckl” kilátónál az Európa-emlékművet, az „Útmutató a holnaphoz” –t, ami nemcsak Eu-díjat kapott, hanem csodálatos panorámát s kínál az ideérkezőknek a Weissensee keleti partjára.

Érdemes felszállni egy hajóra és a vízről megcsodálni a tó környékének hegyeit.

A hajókázásra többféle lehetőség adódik. Vannak menet rendszerint közlekedő hajók, és vannak körutat kínáló járatok is. A körút során lehetőség van többször is kiszállni, és egy másik hajóval folytatni utunkat, ha egy-egy helyen nézelődni támad kedvünk.

TV Karintia

Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel. +43(0)463/3000

Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »