Bad Kleinkircheim

Bad Kleinkircheim

Nockberge Tourismus

Marketing GmbH

Dorfstraße 30
9546 Bad Kleinkirchheim
Tel.: +43(0)4240/20600
Fax: +43(0)4240/8537
office@nockberge.at

www.nockberge.at

Bad Kleinkirchheim kedvelt üdülőhely Karintiában,a Nockberg Nemzetipark mellett. Badkleinkirchheim kínálatában minden szerepel, ami a nyugodt pihenéshez szükséges. Élvezze az élményfürdők kényeztetését, vagy kiránduljon a Nockberg Nemzeti parkban, golfozzon! Bújjon el egy hegyi kunyhóban, vagy válasszon egy elegáns wellness szállodát. Bad Kleinkirchheim úgy nyújtja a teljes kikapcsolódás élményét, hogy közben nem veszítette el a karintiai hegyi falucska idilljét.

Bad Kleinkirchheim kedvelt üdülőhely Ausztria déli részén, Karintiában. Itt egyedülálló kombinációban találhatja a termálfürdőket télen a sípályákkal valamint nyáron a túralehetőségekkel, azaz egész évben üdülhet. Ezt a lehetőséget a magyar vendégek egyre inkább kedvelik.
Mindenekelőtt a gyermekes családok, a csoportosan üdülők és az idősebbek kedvelik a sport és wellness sokoldalú kombinációját kínáló ajánlatokat. Bad Kleikirchheimben az exkluzív öt-csillagos szállodától a hagyományos bió-gazdaságokig mindenféle kiváló szállást megtalál, ami csak a szívéhez közel áll. A természetimádók örömüket lelhetik a közeli „Nockberg” nemzeti parkban. Bad Kleikirchheim kulináris élvezeteket is kínál, nem hiába számít Karintia az ínyencek üdülési tartományának.
Hegyi nyár: túrázni a „Nockberg” nemzeti parkban, mountainbikolni, élvezni a helyi ínyencségeket, vagy kikapcsolódni a sok golfpálya valamelyikén. A Bad Kleinkirchheimi nyár igazán változatos.
Síelés: Ausztria egyik legnaposabb táján, lélegzetelállító természeti környezetben, a Nockberg (Nock hegység) közepén 2100 méter magasságig 103 kilométer őszhosszúságban vannak sípályák. A pályák 97%-ban hóágyúkkal ellátottak, ami a hótakarót a legnagyobb mértékben garantálja.
Fürdők: a két termálfürdő, a „St.Katherin”, és a „Römerbad” gőzölgően forró vízzel csábítanak változatos medence-országukba, ahol minden Wellnesz-óhaj kielégíthető.

Bad Kleinkirchheim 2007-ben megnyitotta a Termálfürdőjét, és ezzel egy igazi wellness paradicsommá vált.

Legyen az egy nyári fürdőzésé, vagy a sielés utáni kikapcsolódás, a Thermal Römerbad kitűnő hely a felfrissülésre. Belső terület a római fürdők nyomán került kialakításra. Amfiteátrum. Egy áttriumos részt alakítottak ki a pihenésre, fényjátékkal, szobrokkal. A külső részen termálmedence várja a látogatókat. Különlegesség a külső szauna elkerített pihenőkerttel. Kneipp-fürdő, wellness rész, és még sok érdekesség várja itt a fürdőzés kedvelőit.

Bad Kleinkirchheim-St. Oswald:

Bad Kleinkirchheim pályája a legjobb alpesi pályák egyike. Amikor készítették a pályát, úgy alakították ki, hogy a világbajnoki versenyszámok mindegyikét meg lehessen itt rendezni. A lesiklópálya 70%-os meredekséggel, választható vonalvezetéssel, hosszúsága 3150 méter, 842 méteres szintkülönbséggel egyike a legigényesebben kialakított osztrák pályáknak. Bad Kleinkirchheimet az Alpok által védett völgyben, 1100 méter tengerszint magasságban fekszik. Kiváló sípályái, termál- és élményfürdője híressé, vonzóvá és felkapottá tette a helyet. Sípályái 90 kilométer hosszan, gondozott, liftjei a legmodernebbek közül valók. A pályarendszer 85%-án a hóágyúkkal biztosítják az állandó jó minőséget. Itt vannak Karintia leghosszabb sípályái, melyek közül egy versenypályán is kipróbálhatjuk magunkat. Este, kivilágított pályán folytathatjuk a sízést. Snowboardosoknak funparkot biztosítanak, mely nagyon jól felszerelt. A napfürdős és vízi programokhoz ajánljuk a Római Élményfürdőt és a St. Kathrein Termálfürdőt. A sí- és fürdőbusz ingyen közlekedik a település különböző részei között. A pályarendszert folyamatosan fejlesztik. Különleges élménnyel szolgál sífutóknak a St. Oswaldi 3 km-es magaslati pálya.

Síterület Bad Kleinkirchheim

Sípályák hossza: 103 km
Fekete pálya 8 km Piros pálya 77 km Kék pálya 18 km

Magasság: 1100-2055 m

Távolság Budapesttől: 580 km

Szezon:2011.12.02.-201204.09.

Felvonók:
Kabinos felvonó: 4
Ülőfelvonó: 6
Csákányos felvonó: 15
Gyermeklift: 4

Sífutás: Klasszikus stílus: Római futópálya: 8 km. Reichenau/Gnesau: 42 km. Magaslati sífutópálya Nockalm: 4 km

Síiskolák: Schischule Krainer

Sportlehetőségek: Téli túrák; Brunnach Höhe: 3 km, Nockalm: 3 km, Kaiserburg: 4km. Összesen 60 km-nyi jól bevált téli túra útvonal a völgyterületen.

Éjszakai szánkózás: Kaiserburg indulási oldal, 1. szekció

Korcsolyázás a közeli Brennsee tavon, kivilágított korcsolyapálya a teniszcsarnoknál.

Jégteke: Trattlers Einkehr, Hotelkärntenhof, Teniszcsarnok

Hótalpas túrák a helyi síiskolákban

Lovasszán: Moosbauerhof-Thamer család

Több, mint 100 km pályaszakasz, 26 modern felvonó, 700 hóágyú, 97%-a a területnek hóágyúzható, 4 síiskola, szánkópályák, sífutópályák, és téli vándorutak várják az ideérkezőket. 4 síiskola közül választhatnak, akik tudásukat tökéletesíteni szeretnék. A legkisebbeket síóvoda, gyermek felügyelt várja, s közben az oktatásokon botladozó apróságokból igazi profikká válnak.

További információk:  www.sielok.hu

TV Karintia

Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel. +43(0)463/3000

Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »