Turracher Höhe

Turracher Höhe

Nockberge Tourismus

Marketing GmbH

Dorfstraße 30
9546 Bad Kleinkirchheim
Tel.: +43(0)4240/20600
Fax: +43(0)4240/8537
office@nockberge.at

www.nockberge.at

A Turracher Höhe, a Turrachi-fennsík a Nockberge Nemzeti park egy csodálatos kirándulóhelye. 1.763 m magasban, a hegyek és tavak mesés világában terül el.

A turrachi fennsík az 1997-ben Nemzeti Parkká nyilvánított Nockberge (Nock – hegység) impozáns világában, három meseszép hegyi tóval (Turracher See, Grünsee, Schwarzsee) körülölelve, 1.763 m tengerszint feletti magasságban fekszik. Az itteni ún. „hegyvidéki nyár”, mely május végétől novemberig tart, gazdag és aktív programot kínál a természet világában, annak felfedezésére, megtapasztalására és élvezetére.
A turrachi csúcs az idillikus, érintetlen táj és a sokféle nyári sportolási lehetőség együttese által idősek és fiatalok, sportos alkatúak és az élvezetek kedvelői számára egyaránt ideális hely a szabadság idejének eltöltésére. Az idelátogató változatos hegyi útvonal-kínálatból választhat: a könnyebb hegyi sétákon és túrákon túlmenően, mint pl. a 3 tó-útvonal, nagyobb fizikai állóképességet kívánó túrázásra is van lehetőség, akár egészen 2.441 m magasságig, a Nockberge legmagasabb hegyére. A Nockberge vidéke kitűnően alkalmas továbbá a hegyi futás, a Nordic Walking (három kijelölt útszakasz) és a Mountainbike szerelmesei számára.

A Turrachi Nocky Flitzer – egész évben és bármely időjárás mellett üzemelő ródlipálya.

Különösen vidám időtöltést jelent kicsik és nagyok számára az egész évben üzemelő Nocky Flitzer ródlipálya. Éles
kanyarok a cirbolyafenyő erdőben, körívek, hullámpályák és ugratók
– az összesen 1,6 km hosszú Nocky Flitzer ródlipálya egyedülálló! A Panoramabahn –
panorámavasút hegyi megállójától (2.000 m) cikázik a ródli a turrachi tájban, részben kilátással Turrachra, részben déli irányú panoráma kilátással egészen a Karawankokig, míg végül leér a turrachi csúcsra (1.763 m). A ródlipálya természetesen megfelel a legmagasabb biztonsági követelményeknek: a ródlizók biztonsági övet viselnek, minden egyes ródli stabilan kapcsolódik a sínhez és tökéletes fékrendszerrel rendelkezik.
Útvonalhossz: 1.600 m
A hegyi megálló magassága: 1.978 m
Az útvonalat 3 körív, 2 ugrató, 15 hullám és 1 híd teszi izgalmassá
Max. sebesség: 40 km/h

A Turracher Höhe egyet jelent a jobbnál jobb síszórakozással, mindenféle lehetőséggel és az elérhető legnagyobb hóbiztonsággal.

Sípályák hossza: 38 km
Fekete pálya 3 km Piros pálya 22 km Kék pálya 13 km

Magasság: 1400-2205 m

Távolság Budapesttől: 530 km

Szezon: 2011.10.22-2012.05.01.

Felvonók
Nagy kabinos felvonó:
Kabinos felvonó: 1
Ülőfelvonó: 4
Csákányos felvonó: 8
Gyermeklift:

Csodás pályák kiemelkedően magas fekvéssel. Modern és kényelmes felvonók és liftek. A lehető legjobb havazási körülmények, nem utolsósorban a terület teljes felületű behavazási lehetőségének köszönhetően. Rengeteg hely a messzire vezető pályákon. És egy sor apró figyelmesség a sí-területen – mindez együttesen biztosítja a Téli Örömöt a Turracher Höhe-n.

A Téli Öröm a teljes körű szórakozás álma, ami messze túlnyúlik a kizárólagos sí élvezeten. Ez az álom valóra vált – a Turracher Höhe-n, a kicsi den előkelő sí-területen Karintia és Steiermark között, magasan a Nockberg-eken. A vendégeket magas téli repülések várják a pályákon, amelyek 2.205 méter magasra is felérnek. De azért is, mert itt számos figyelmesség a síeléssel kapcsolatosan természetes – a kellemesen meleg „Nappalitól” a Kornock felvonó völgyállomásánál, a nyugágyakon át, melyek a legszebb helyeken találhatók, a Turrachi pálya-inasig, aki a sí-területen kedvesen és előzékenyen törődik a vendégekkel. Rögtön királynak érezheti magát sítalpakon.

Egy sí-terület kezdőknek és igazán rutinosaknak, carvereknek éppúgy, mint snowboardosoknak, mivel sok hely van a messzemenő pályákon. A terület sokszínűsége azonban ezen jóval túlmutat: hosszútávfutás, jégkorcsolya, téli vándorlás, hócipővándorlás, jégkorong…

A Turracher Höhe egy kicsi, előkelő családi sí-területnek tekinti magát Karintia és Steiermark között. 15 hegyi felvonó és lift (3 db 6-os ülőlift, 1 kombi felvonó, 2 ülőlift, 8 vontatólift, 2 kötőlift) és 38 km változatos sípálya minden nehézségi szinten.
33 km lesiklópálya, 12 felvonó, számos otthonos Hütte
Síiskola: síelőknek, deszkásoknak, sífutóknak
Sí kölcsönző
Éjszakai síelés
25 km könnyűtő a nehéz fokozatú sífutópálya
A Turracher-tó jegén korcsolyázási lehetőség
Téli vándorutak (15 km), és hótalpas vándorlás
Éjszakai szánkópálya a Sonnenalm-nál
Curling
Lovasszánozás
Múzeum Alpin+Art+Gallery”

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK:  www.sielok.hu

TV Karintia

Casinoplatz 1
9220 Velden
Tel. +43(0)463/3000

Fax: +43(0)4274/52100-50
info@kaernten.at
www.kaernten.at

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »