Tauplitz

Tauplitz

Tourismusverband Ausseerland

– Salzkammergut

A-8990 Bad Aussee

T.+43 (0)3622/54040-0

info@ausseerland.at

www.ausseerland.at

A stájer Ausseerland egyik kedvelt üdülőhelye, és síparadicsoma Tauplitz.

A Bergerwandi barlangokból (Liegloch-ként is ismert) származó csontleletek, kőből készült szerszámok és tűzrakó helyek bizonyítják azt, hogy ez a terület az őskorban lakott volt. A természettel való küzdelem mellett, a falucskát a katolikusok és a protestánsok közötti vallási harcok sem kímélték. Az ellenségeskedés megszűnte után a falucska lakóinak száma több mint a felére csökkent. Egyedülálló Ausztriában a Tauplitzalmi falucska. Egy téli üdülőfalu 1650 m tengerszint feletti magasságban közel 1000 vendégággyal, régi hüttékkel és családias hangulatú éttermekkel.
Az „Alm” télen autómentes övezet, a mi „Őffi-jeink” a pályakarbantartó gépek, amelynek nem csak a gyermekek örülnek. Vendégeink teljesen komfortosan csatlakozhatnak be a pályákhoz, sífutópályákhoz és a túraútvonalakhoz, többnyire a házak ajtajából.

Kezdőként több síiskolát tudunk ajánlani, ahol játékosan bevezetnek a téli sportok rejtelmeibe.

Tauplitz Stájerország tartomány immár hagyományosan leghóbiztosabb terepe. Évről évre hó vastagság rekordok dőlnek meg itt, a szezon során nem ritka, amikor a hó vastagság meghaladja az 5 métert. Adottságainak köszönhetően Tauplitz és környéke a freeriderek és mélyhósízők paradicsoma, hó biztosságának köszönhetően gyorsan fejlődnek pályák.
Természetesen találunk itt minden tudásszinthez ideális meredekségű változatos lejtőt, síiskolát és kezelt sífutópályákat is. Snowboardosok számára kevésbé ajánljuk, mivel a Tauplitzalmon egy viszonylag sík plató található, az ide befutó pályák közötti átcsúszás bot nélkül nehezen megoldható.

Aki síléc nélkül érkezik, az is megtalálja itt a számítását, az Aussee és a környékbeli tavak-hegyek télen-nyáron egyaránt számtalan sportolási és kirándulási lehetőséget biztosítanak.

További információk Magyarul:

Osztrák Nemzeti

Idegenforgalmi Képviselet

06 80 012 726

informacio@austria.info

www.austria.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »