Riviera del Conero

Riviera del Conero

Az Ancona közvetlen közelében lévő Riviera del Conero egyértelműen az Olasz Adria leggyönyörűbb, sőt, talán „a” legszebb partszakasza. A tengerpart fölé 572 méteres magasan emelkedő Monte Conero, a mészkősziklák, a kis öblök, a kristálytiszta víz és a gazdag, és különleges növény- és állatvilág mind-mind hozzájárulnak a táj festőiségéhez. Ezt szavakkal ugyanakkor nehéz leírni, de a cikk végén lévő képek valamennyire megvilágíthatják a vidék szépségét. Rendkívül exkluzív, viszonylag drágább nyaralóhelynek számít.

A riviérán a legfestőibb tengerpartokon, Olaszország legszebb strandjain lehet élvezni a napfényt, a tenger simogatását, és a táj szépségét. Számos kisebb, rejtett, paradicsomi part is felfedezhető a Riviera del Coneron, melyek kizárólag csónakkal, vagy egy nehezebb úton érhetők el, így mindenki megtalálhatja saját kis titkos, festői helyét. Ilyen rejtett strandok pl. a híres Due Sorelle, vagy a Gabiani. Olaszország legtöbb üdülőhelyétől eltérően, a Riviera Conero strandjai nem homokosak, hanem inkább kavicsosak és sziklásak: a tenger színe ettől is olyan különleges, a víz emiatt is olyan kristálytiszta errefelé.

A riviérának négy települése van: Numana, Portonovo, Porto Recanati és Sirolo. Sirolo és Numana kék zászlós tengerpartokat kínál. Numana újabb, modernebb részéről, Marcelliről elmondható, hogy az kínálja a legnagyobb életet a riviérán: számos diszkó, és bár található itt. Portonovo pedig máig megtartotta régi, természetes sármját, mivel a Conero természeti park területén található, ahol az építkezések tiltottak.

Érdemes megtekinteni a közvetlen közelben lévő Ancona városát: a 100 ezer lakosú Anconának különösen érdekes az óvárosa és a kikötője. A Monte Coneron is tehetnek kirándulásokat a séták, és a természet kedvelői: a Conero Park természetvédelmi terület 5800 hektárán 18 kiépített turistautat lehet járni, az 1 órás túrától akár az 5 órásig. Conero turistainformációs központjában kérhető térkép. A megfáradt túrázokat a tengerre irányuló panorámakilátás kompenzálja, távol a turisták tömegétől, és zajától.

Mindenképp meg kell említeni néhány hosszabb túralehetőséget is: Ancona kikötőjéből rengeteg, viszonylag olcsóbb hajójárat indul Horvátország különböző festői városaiba, és szigeteire. További információ: www.utazas-nyaralas.info

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »