Achen See

Achen See

A legnagyobb tiroli vízfelület. 1 km széles, 9 km hosszú, a tengerszint felett 900 méterrel. Az Inn és az Isar folyók medencéi között terül el. Északi oldalán láthatjuk a Karwendel-hegyláncot, mely egészen Innsbruckig terjed. Keleten a Rofan-hegység, melynek legmagasabb pontja a 2259 méter magas Rofan-spitze. Az Achen See gőzös vontatású fogaskerekű vasúttal közelíthető meg, mely Jenbachból indul.  

A legtöbb tó Ausztriában olyan tiszta vízkészlettel rendelkezik, hogy inni lehetne belőle, ilyen például a Karwendel és a Rofan-hegység ölelésében található tiroli Achensee is. 6,8 négyzetkilométeres felszínével Tirol legnagyobb természetes tava smaragdzöld szőnyegként simul az Achentalba. A fjordszerű, köröskörül jól megközelíthető Achensee átlagosan 19 fokos vízhőmérsékletéről illetve Eben és Pertisau szép strandjairól híres. Vitorlázók, szörfözők és búvárok számára is adottak a remek feltételek.

A tó körül rengeteg a felfedeznivaló. Lehet golfozni, szédítő magasságokban utazni a Karwendel felvonóval, vagy nosztalgiázni a legrégebbi és még mindig üzemelő gőzfogaskerekűn.

Az Achensee körül 5 festői település fekszik: Pertisau, Maurach, Achenkirch, Steinberg és Wiesing. 

FÜRDÉS

Mind az öt településen van strand. Amit a strandokon kipróbálhatunk: úszás, szörfözés, vitorlázás, csónakázás, búvárkodás, horgászás vagy hajókázás. Kioszk, kempingek étteremmel, vízibicikli bérlés.

Atoll Achensee fürdő.

FELVONÓVAL A HEGYEKBE

Rofan Seilbahn, Maurach. Hegyállomáson Adlerhorst kilátóplatform és AIRROFAN

Az Achensee felett található Rofanseilbahn az „Adlerhorstra” repít, amely egy túlméretezett sasfészekre emlékeztető, művészien megalkotott kilátó a Gschöllkopfon, ahonnan lélegzetelállító körpanoráma tárul elénk. A művészi acélkonstrukció egy sasfészket ábrázol, aminek közepéből a látogatók „sasszemmel” csodálhatják meg a Rofan hegyvidékét. Az Adlerhorst a Rofanseilbahn felvonó hegyi állomásától kényelmesen elérhető.

Légikalandok az „AIRROFAN” skygliderrel, amely lélegzetelállító élményrepülést ígér a Gschöllkopfról, száguldás 200 méteres szintkülönbséget áthidalva, 80 km/h-val a mélybe. 

Karwendel Seilbahn, Pertisau. Hegyállomás: Zwölferkopf 1.600 m. Panoráma étterem.

TÚRA

450 km karbantartott és jelzett túraútvonal. A vendégek a völgyben tett kényelmes séták vagy a hegycsúcsokat megcélzó túrák alkalmával fedezhetik fel a csodás természeti környezetet. A felvonók hegyállomásaitól egy-két órás túrázással alpesi kunyhók és menedékházak érhetők el.

KALAND

Abenteuerpark Achensee, Achenkirch. Erdei kötélpálya és kalandjátszótér. (6215 Achenkirch, Achenkirch 578)

KIRÁNDULÁS

VitalbergAz üveghegybe látogatók mindent megtudhatnak a kőolajjal, vagy ahogy még nevezik , az Achensee fekete aranyával kapcsolatban. Az interaktív múzeumban az őstenger örökségének bányászatát, ill. felhasználását ismerhetjük meg.

Achenseebahn: gőzmeghajtású fogaskerekű kisvonat.

Sétahajózás a tavon.

www.hetedhetorszag.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Translate »